Kabak dolması tarifi
Dolmanın en sevilen hallerinden biri olan kabak dolmasını afiyetle tüketebilirsiniz..

Malzemeler
4 tane kabak
250-300 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz, kimyon, karabiber
1 kaşık sıvı yağ
Sos için;
1 tatlı kaşığı salça
2 domates
Sıvı yağ
Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Kıyma, pirinç, sıvı yağ, salça, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu yoğurma kabında karıştırıp yoğurun.
Kabakları yıkayın, kabuklarını soyun.
Oyacak ile içlerini oyarak hazırlanan iç harcı dolmalara doldurun.
Tencereye sıvı yağ koyun salça ve domates rendesini biraz soteledikten sonra tencereye kabakları dizin.
Kabakların hizasına kadar su koyup, tuzunu da ekleyin.
Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.