Enfes yemek tarifleri (Sıcak dolmalar)Enfes yemek tarifleri serisi bugün sıcak dolmalar ile sofranızı donatıyor. Zeytinyağlıdan daha çok sıcak dolma sevenlerin çok seveceği Enfes yemek tarifleri menüsü parmaklarınızı yiyeceğiniz cinsten. İşte Enfes yemek tarifleri ve sıcak dolmalar…
Enfes yemek tarifleri (Dolma tarifleri)Enfes yemek tarifleri serisi bugün dolmalarla karşınızda… Kabak, biber, etli etsiz çeşitleriyle damaklarda yer edinen dolmalar Enfes yemek tarifleri serisinin en beğenilen menüsü olabilir. İşte Enfes yemek tarifleri ile dolmalar.
MasterChef'te dokunulmazlığı kim kazandı 30 Eylül? Bu hafta eleme potasına giden isimler...Kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın üçüncü takım oyununa çıktı. Yarışmacılar bu akşam paket servis konsepti için yemek yaptı. MasterChef Türkiye'de son eleme adayları belirleniyor. Bu akşam yarışmacıların yaptığı yemekleri izleyici oyladı. Peki, 30 Eylül MasterChef dokunulmazlık oyununu kim kazandı?
Meyveli tariflerle mutfaktayızYeniden evlere kapandığımız şu günlerde mutfaklarımız, bize enerji veren, keyifli bir sığınma alanı olmaya devam edecek. Bizi her gün meşgul edecek “Acaba ne pişirsem?” sorusunda meyveli tariflerden ilham alabilirsiniz
Bugün ne pişirsem? Kolay iftar menüleri ve tarifleriRamazan ayı boyunca ev hanımları tarafından en çok araştırılan konu başlıkları arasında bugün ne pişirsem sorusu geliyor. Ramazan ayının bitmesine 5 gün kala iftar sofraları için hazırlanabilecek tencere yemeği seçenekleri de azaldı. Peki Ramazanın 24. gününde ne pişirsem? İşte en kolay iftar menüleri ve yemek tarifleri
Günün iftar menüsü: 22. günRamazan'ın bitimine son günler kala iftar menülerini sizinle paylaşmaya devam ediyoruz. Peki, iftarın 22. gününde ne pişireceksiniz? İşte cevabı...
Gönüllü tanıtım elçisi Tanyeliİstanbul-Sydney arası mekik dokuyan oryantal Tanyeli, 60 bin kişinin ziyaret ettiği, Türk yemek kültürünün tanıtımı için yapılan 'Test of Turkey 2017' festivalinin kapanışında sahneye çıktı.
Biber nasıl kurutulur?Biber kendi içerisinde kızartmalık ve dolmalık olmak üzere iki gruba ayrılır. Bu iki biber çeşidini de evde kendi yöntemlerinizle kurutabilirsiniz. Biber nasıl kurutulur sorusunu, kızartmalık biber ve dolmalık biber nasıl kurtulur sorularını tariflerle cevaplandırarak vereceğiz. İşte biber nasıl kurutulur sorusunun cevapları…
ÖYLE BiR GEÇER ZAMAN Ki...Eski bayramlara olan özlemin yanında eski zamanlarda toplumun birlikte yaşadığı çok değerli anıları da vardı. Mutfakların vazgeçilmezi tel dolaplardan, radyodaki tiyatro saatine kadar bu anıları hatırlatmak istedik...
ÖYLE BiR GEÇER ZAMAN Ki...Eski bayramlara olan özlemin yanında eski zamanlarda toplumun birlikte yaşadığı çok değerli anıları da vardı. Mutfakların vazgeçilmezi tel dolaplardan, radyodaki tiyatro saatine kadar bu anıları hatırlatmak istedik...
Enfes yemek tarifleri (Sebze yemekleri)Enfes yemek tarifleri serisi bugünde birbirinde lezzetli sebze yemekleri sunuyor. Sebzeye olan aşkı bitmeyenler için lezzetli ve değişik sebze yemekleri tarifleri sunan Enfes yemek tarifleri serisi şifa deposu sofralar kurmanıza yardımcı oluyor. İşte Enfes yemek tarifleri ve sebzeler…
Annelerin en büyük yardımcısı : Kids GourmetHamilelikten itibaren "Ne yemeliyim, nasıl yemeliyim?" diye titiz araştırmalar yapan annelerin en büyük yardımcısı Kids Gourmet'i daha yakından tanıyalım...
Yeni tatlara açık olsunBen yemek seçen bir anneyim ama oğlumun benim gibi olmasını istemem. Tabii istemediği sürece hiçbir şeyi ona zorla yediremem. Sizin evinizde de yemek seçen bir minik varsa işte tavsiyelerim...
Ev partilerinden Yeniköy’eİtalya’da okurken başlayan arkadaşlıklarını evde verilen mini yemek partileriyle pekiştiren Özlem Eren ve İpek Özmen, yemeğe olan ilgilerini Yeniköy’de açtıkları Sırçacı14’e taşıdılar
“Bir ailede bir kişi politika yapıyorsa diğeri yapmamalı”Aylin Kotil’e artık “Yürüyen kadın” diyorlar. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması konusunda duyarlılık oluşması için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü. Eski eşi Mustafa Sarıgül ile birlikteyken politika ile ilgili konularda pek aktif olmayan Kotil “Politikacı eşi olarak ön plana çıkmak istemedim. Bir ailenin içinde bir kişi politika yapıyorsa, diğeri yapmamalı. Ben verdiğim destekle çok faaldim. Ama eski eşimle hâlâ evli olsaydım yine de baraj için yürürdüm bu dönem” diyor
‘EV’DE EGE ESiNTiLERiİnsan, ailesinden uzaksa ev sıcaklığını arıyor gittiği her yerde. Bulmak zor ama imkansız değil. Kuruçeşme’de açılan Kydonia, aradığınız ortamı sunmakla kalmıyor, mutfağıyla da harikalar yaratıyor
‘Yoğurtlu yemekler Antep mutfağının gizli gücüdür’"Gaziantep’te bütün kent yemek sürecine dahildir. ... Ev, çarşı, pazar, manav, kasap, mahalle fırını arasında kendiliğinden tıkır tıkır işleyen bir düzen vardır. Sanki sihirli bir el tüm kenti mükellef bir sofra kurmak için yönetmektedir.” Aylin Öney Tan editörlüğünü yaptığı “Güneşin ve Ateşin Tadı” isimli kitabın girişinde böyle anlatıyor Gaziantep lezzetlerinin sofraya geliş hikayesini.
Kokoreçli pizzanın, enginar beğendinin mucitleri...Yıllardır Türkiye’de çalışan yabancı şeflerle bizim mutfağı ve damak tadımızı konuştuk. n Alman Maximilian Thomae: “Geleneksel tariflerle oynayınca eskisi kadar tepki almıyoruz. İcat ettiğim yemekler arasında favorim kokoreçli pizza.” n Japon Hiroki Takemura: “Yemek üç aşamada yenir; gözle, burunla, ağızla. Ama siz biraz acelecisiniz.” n İtalyan Giovanni Terracciano: “Çiğ ete alıştınız, hafif kanlı eti beğenmeye başladınız. Kuzu inciği enginar beğendi ile sunuyorum.” n Hollandalı Rudolf G.P.M. van Nunen: “Mutfak eğitimi gelişti, okullu kadın şef sayısı arttı.” PELİN ÇİNİ 4’te
10 yıllık lezzetin kitabıMezeleriyle tanınan Cibalikapı Balıkçısı 10 yılı geride bıraktı. Kurucusu Behzat Şahin tariflerin yanı sıra işin arka planını anlatan bir kitap çıkardı
SOKAK LEZZETLERi BIGCHEFS'E TAŞINDI2010 yazı için özel hazırlanan BigChefs’in mönüsü, lezzetli sebzeler, taptaze meyveler, farklı tariflerle yazın neşesini sofralara taşıyor