Kabaklı mantı tarifi
Çocuklara özel alternatif tarifler

Malzemeler
2 adet kabak
250 g orta yağlı kıyma
Yoğurt
2 adet domates
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
Kabaklı Mantı Nasıl Yapılır?
Kabaklar küp küp kesilip haşlanır.
Kıyma, tuz ve yarım domates rendesi sotelenir.
Sırasıyla en alta kıyma, üzerine kabak ve en üzerine yoğurt dökülür.
Domates rendesi, 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçasıyla karıştırılıp sos haline getirilip yoğurdun üzerine dökülür.
Dr. Mahir Gülcan’ın notu
Mantının zevki, kabağın sağlığı... Hamursuz mantı ile karbonhidrattan kurtulup, kabağın eşsiz faydalarını bir araya getiren bu yemeği, çocuklarınızın da severek yiyeceğini düşünüyorum. Siz anneler de çinko, bitkisel protein, nişasta, potasyum, fosfor, B1, C vitaminleri ve lif açısından oldukça zengin olan kabaklı bu mantıyı huzurla çocuğunuza yedirebilirsiniz.
Çok düşük kalorili sebzelerin başında gelen kabak 100 gram başına sadece 17 kalori sağlamaktadır. Hiçbir zararlı doymamış yağ ve kolesterol içermemektedir. Bu sayede çağımızın hastalığı obezite riskini azaltan besinlerin başında gelmektedir.
Özellikle kabızlığı olan çocuğunuz varsa yüksek lif miktarı ile kabağı sakın sofralarınızdan eksik etmeyin. Büyük çocuklarınız için de besin değerinin kaybolmamasına için kabağı pişirirken buharda pişirilerek ya da çiğ olarak salatalara rendelenip yenilmesini öneririz.