Geri Dön

Kısır Tarifi

Altın günlerinin yıldızı en lezzetli kısır tarifini sizinle paylaşıyoruz. Kolay ve orjinal kısır tarifini sevdiklerinize ve beş çayına hızlıca hazırlayabilirsiniz. Peki, kolay kısır nasıl yapılır? İşte en lezzetli kısır yapımı için kısır malzemeleri...

Kısır Tarifi
  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 bardak ince bulgur
5 yaprak marul
1 demet maydanoz
5 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Nar ekşisi
Karabiber, pul biber, kimyon, tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası

Kısır Nasıl Yapılır?

Herkes kısır yapabilir ama herkes orjinal kısır yapamaz. Altın günlerinin vazgeçilmezi olan kolay ve orjinal kısır tarifi için haberimizi okumaya devam edin. Sade, kolay ve orjinal kısır tarifini evde yapmanız oldukça basit! Beş çayının yıldızı olan kolay kısır tarifini hiç uzatmadan açıklıyoruz. Peki, kısır nasıl yapılır? İşte kolay, sade, orjinal ve en lezzetli kısır tarifi...

Kolay ve orjinal kısır yapımı:

Birinci adım: İnce bulguru, çekecek kadar sıcak suyla ıslatın. Kapağını kapatıp 5 dakika kadar bekletin.

İkinci adım: Bulgurun içerisine salça, zeytinyağı, nar ekşisi ve baharatları ekleyip iyice karıştırın.

Üçüncü adım: Yeşillikleri de ince ince kıyıp ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edin.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar