Geri Dön

Polenta Tarifi

İtalya'nın meşhur yemeklerinden biri olan polenta, kavrulmuş mantarlı ve pastırmalı versiyonuyla gönüllere taht kuracak! Aklınızdan asla çıkmayacak bu tarifi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, polenta nedir? Polenta nasıl yapılır? İşte kavrulmuş mantarlı ve pastırmalı polenta tarifi, polenta yapımı...

Polenta Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

8 adet kalın kesilmiş pastırma
20 adet mantar
Koşer tuz ve taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı tam yağlı süt
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1/3 fincan rendelenmiş parmesan peyniri

Polenta için:

4 su bardağı su
1 su bardağı mısır irmiği
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz zerdeçal
75 gram tereyağı
100 gram rendelenmiş eski kaşar peynir

Üzeri için:

Taze kekik
Taze biberiye
Taze fren soğanı

Polenta Nasıl Yapılır?

GÜLŞAH KARAMAN - PEMBENAR ÖZEL

Polenta nedir? 

Avrupa mutfağından İtalya'nın meşhur lezzetlerinden biri olan polenta, orjinal haliyle mısır irmiği, kaynar su ve tuzdan oluşan oldukça lezzetli bir bulamaç diyebiliriz. Genellikle et ve balık yemeklerinin yanında tüketilen polenta, tereyağı ve peynir ilavesiyle zaman içerisinde zenginleşen pürelerden biri. Garnitür olarak servis ediliyor ve katılaştırılıp dilimler halinde de sunulabiliyor.

Sizin için polentayı daha zengin bir tarife çevirdik. Kavrulmuş mantarlı ve pastırmalı polenta tarifi için malzemeleri hazırlayın! Bu mükemmel lezzet asla aklınızdan çıkmayacak, bizden söylemesi! İşte polenta tarifi... 

1. adım: Öncelikle polentayı hazırlamaya başlayın. Polentayı pişireceğiniz tencereye su, zerdeçal ve tuzu koyun ve kaynatın.

2. adım: Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mısır irmiğini ekleyin, yeniden kaynayana kadar karıştırın.

3. adım: Kaynayınca ocağın altını kısın ve arada karıştırarak 25 dakika pişirin.

4. adım: Karışıma rendelenmiş peynir ve tereyağını ekleyip, arada karıştırarak beş dakika daha ocakta tutun.

5. adım: Tabanı ve kenarlarını yağlı kağıtla kapladığınız kare veya dikdörtgen bir servis tabağına polentayı dökün ve kenara alın.

6. adım: Fırını 180 dereceye getirin ve ısıtmaya başlayın.

7. adım: Orta bir tencerede yağı çıkana kadar pastırmayı 5-7 dakika arası pişirin ve bir tabağa alın.

8. adım: Daha sonra mantarları temizleyin, orta ve küçük boyuttaki mantarları kesmeden fırın tepsisine dizin. Mantaların üzerine tuz ve karabiber ekleyip fırına aktarın.

9. adım: Mantarlar yumuşayana kadar 25-35 dakika kadar pişirin.

10. adım: Pastırmayı pişirdiğiniz tencerede tavuk suyunu, sütü ve arpacık soğanı kaynamaya bırakın.

11. adım: Kaynayan karışımın içerisine polentayı yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya başlayın.

12. adım: Daha sonra içerisine tereyağı ve parmesanı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.

13. adım: Karabiber ve tuz ile tatlandırın.

14. adım: Servis etmek için, polentaları kaselere bölün ve üzerini kavrulmuş mantar ve pastırma ile doldurun.

Son adım: Kekik, biberiye ve frenk soğanı ile süsleyin. Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar