Geri Dön

Sarı kantaron tarifi

Sarı kantaron son zamanlar da isminden oldukça fazla bahsettiren bir çay olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok kişi tarafından sağladığı faydalar göz önünde bulundurularak içilen sarı kantaron çayı, bilmeyen kişiler tarafından da araştırılmaya başlanmıştır. Sarı kantaron çayını tüketmek isteyen kişiler öncelikli olarak çayla ilgili bilgi edinmek isterler. Sarı kantaron çayı nasıl yapılır? Taze sarı kantaron çayı nasıl demlenir? İşte, tüm detaylar.

Sarı kantaron tarifi

Sarı kantaron çayı, çiçekli bir bitkinin toplanarak kurutulması ve demlenmesi ile oluşan bir çaydır. Aynı zamanda ilk topladığınız anda da demleyerek içebileceğiniz birçok faydası bulunan bir çaydır. Kolay bir şekilde demlenme özelliğine sahip olan Sarı kantaron çayının sağladığı birçok fayda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sarı Kantaron Çayı Nasıl Yapılır? Taze Sarı Kantaron Çayı Nasıl Demlenir?

- İlk olarak demlemek istediğiniz kişi sayısına uygun olarak çayınızı içeceğiniz bardak ile suyunuzu ölçerek kaynatmanız gerekir. 

- Kaynayan suyun içerisine her bir bardak için 2 çay kaşığı kurutulmuş veya taze sarı kantaron eklenir. 

- Sıcak suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekleyerek demlenmesini sağlayın.

- Daha sonra süzerek sarı kantaron çayınızı bardağa alabilirsiniz. İsteğinize göre sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz. 

- Sarı kantaron çayının içerisine farklı bir aroma katmak için biraz limon veya tatlandırmak için biraz bal ilave edebilirsiniz.

Sarı Kantaron Çayının Faydaları Nelerdir?

- Strese iyi gelir. Yatıştırıcı ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olan sarı kantaron çayı özellikle gergin olduğunuz zamanlarda sakinleşmek için içebileceğiniz bir çaydır. 

Haberin Devamı

- Depresyonda olan kişilere tavsiye edilen bir çaydır. Uzun yıllar boyunca antidepresan niteliğinde kullanılmıştır. 

- Hücreleri yenileme özelliği sayesinde cilt için oldukça faydalı olan sarı kantaron sivilce oluşumunu da engelleyici bir etkiye sahiptir.

- Vücutta oluşan iltihaplara karşı bir savunma mekanizması oluşturur ve daha hızlı bir iyileşme süreci yaşanmasına yardımcı olur. 

- Sindirim sistemi için oldukça faydalı olarak bilinir. Karın ağrısı problemi yaşayan kişiler ağrı kesici özelliği sayesinde rahatlıkla kullanabilir. 

- Ateş düşürücü özelliğe de sahiptir. Doğal ateş düşürücü olarak kullanılır.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber