Geri Dön

Sosuyla farklılık yaratan kremalı patates salatası tarifi

Yaz aylarında ister garnitür olarak tek başına tüketin, isterseniz de tavuk ve etli yemeklerin yanında servis edin, bu kremalı patates salatasını çok seveceksiniz. Sosuyla farkını ortaya koyan kremalı patates salatasını evdeki malzemelerle hızlıca hazırlayabilirsiniz. Peki, kremalı patates salatası nasıl yapılır? İşte kremalı patates salatası tarifi...

Sosuyla farklılık yaratan kremalı patates salatası tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

6 patates
3 yemek kaşığı beyaz sirke
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı hardal 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı rendelenmiş sarımsak 
2 su bardağı soğuk mayonez
3 sap kereviz
1 yeşil dolmalık biber
8 dal maydanoz

Kremalı Patates Salatası Nasıl Yapılır?

1. adım:  Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve tencereye koyun. Üzerine soğuk su ve tuz ekleyin.

2. adım: Patatesler yumuşayana kadar yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra patatesleri iyice süzün ve bir fırın tepsisine aktarıp, soğumaya bırakın. 

3. adım:  Büyük bir kasede beyaz sirke, şeker ve hardalı çırpın. Çırpma işlemine devam ederken yavaş yavaş zeytinyağını da ekleyin.

4. adım: Karabiber, tuz, sarımsak ve 2 mayonezi ekleyin. Pürüzsüz olana kadar çırpın.

5. adım: Bir spatula kullanarak, ince doğranmış kereviz, yeşil dolmalık biber, kıyılmış maydanoz ve soğutulmuş patatesleri sosa ekleyip iyice karıştırın. 

Son adım: Üstünü kapatıp, buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber