Geri Dön

Sucuklu Menemen Tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden menemeni, sucuklu denediniz mi? Hem çok lezzetli hem de çok pratik. Menemensiz kahvaltı olmaz diyorsanız, sucuklu menemen tarifimize bayılacaksınız. Peki, sucuklu menemen nasıl yapılır? İşte sucuklu menemen tarifi...

Sucuklu Menemen Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk(Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk(Pişirme Süresi)

Malzemeler

1/4 sucuk
2 yumurta + 1 yumurtanın sarısı
Yarım çay bardağı sıvı margarin veya sıvı yağ
2 acı sivri biber
4 rendelenmiş domates
1 kırmızı biber
1 soğan (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır?

1. adım: Yemeklik doğranmış soğan ile küçük küçük doğranmış biberleri yağlı tavada iyice kavurun.

2. adım: Yarım ay şeklinde doğranan sucukları biberlerin üstüne atarak iki kez karıştırın.

3. adım: Domates ile baharatları ekleyin ve suyu çekene kadar 7-8 dakika pişirin.

4. adım: Ayrı kapta çırpılmış yumurtaları yavaşça üzerine dökün.

Son adım: Kısık ateşte 5 dakika yumurtalar pişene kadar pişirdikten sonra isterseniz tahta kaşıkla yumurtanızı dağıtabilirsiniz.

Afiyet olsun. 

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek YaptıkYediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar