Geri Dön

Ünü sınırları aştı! Gaziantep'in damak çatlatan lezzeti: Sarımsak kebabı

Gaziantep’in Araban ilçesinde yetişen ve ünü ülke sınırlarını aşan meşhur Araban sarımsağının yeşil firik hasadının başlamasıyla birlikte lezzetiyle herkesi büyülen sarımsak kebabına rağbet arttı.

Ünü sınırları aştı! Gaziantep'in damak çatlatan lezzeti: Sarımsak kebabı

Araban Ovası'nın bereketli topraklarında yetişen yeşil sarımsak, kıymayla buluşturularak sarımsak kebabına dönüşüyor. Mayıs ayı ortalarında başlayarak haziran ayı sonuna kadar tüketilen sarımsak kebabına doğal antibiyotik özelliğiyle bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

'Sarımsak kebabı doğal antibiyotik'

Haberin Devamı

İlaç antibiyotikler yerine doğal antibiyotik olan sarımsak kebabı tüketilmesini öneren kebap ustası Mehmet Erarslan, taze Araban sarımsağı ile yapılan kebaba vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Sarımsak kebabının bağışıklık sistemini güçlendirdiğini anlatan Eraslan, "Sarımsağın yeşil firik hasadının başlamasıyla birlikte sarımsak kebabı mangallardaki yerini almaya başladı. Araban sarımsağı ve kuzu kıyma ile yapılan sarımsak kebabı 20-25 dakika boyunca mangalda pişiyor. Ardından 15 dakika boyunca terletme işlemi dediğimiz aşamaya geçiliyor. Terletmeden sonra sarımsak macun gibi oluyor ve lezzetiyle herkesi büyülüyor" diye konuştu.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber