Adana MENEVŞE’DEN, BARIŞIK’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

MENEVŞE’DEN, BARIŞIK’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

06.08.2014 - 09:52 | Son Güncellenme:

.

MENEVŞE’DEN, BARIŞIK’A “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Menevşe ile Yönetim Kurulu Üyeleri, TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'a tebrik ziyaretinde bulundular.
ATO Başkanı Atilla Menevşe, Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Önel, Cevdet Seber, Şahin Güneşer, Zübeyt Şendur ve Genel Sekreter Yardımcısı Birol Yaman, Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’na gelerek Başkan Barışık’ı makamında tebrik ettiler.
Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, ATO Başkanı Atilla Menevşe, 18 Mayıs 2014 günü Adana HiltonSA’da yapılan Adana ESOB 25.Olağan Genel Kurulu’nda, yeniden başkanlığa seçilen Kazım Barışık'ı kutlarken, araya Ramazanın da girmesiyle ziyarete gecikmeli geldiklerini ifade ederek, yeni dönem için başarı dileğinde bulundular.
Birlik Başkanı Barışık da, misafirlerine tebrik ve nezaket ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu tablonun oluşmasından büyük mutluluk duyduğunu, bunun aynı zamanda bir dayanışma olduğunu belirterek bu görüntünün sürdürülmesinden yana olduğunu söyledi.
Birlik ve dayanışma ile sorunların daha çabuk çözüleceğine inandığını ifade eden Barışık, bugünkü şartlarda esnafın büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu, bu sıkıntıların da, devletin ekmekte, taşımacılıkta olduğu gibi esnafla rekabet etmesinden tutunda, evine ekmek parası götürmek için çabalayan kayıtlı, gerçek esnafın, kayıt dışı şekilde kaçak çalışanlar tarafından mağdur durumda bırakılmasına kadar vardığını anlattı.
Türk esnaf ve sanatkarının, vergisini vererek bakmakla yükümlü olduğu aile efratlarının nafakasını çıkartmak için, devlete yük olmadan kendi istihdamını sağladığına işaret eden Barışık, ancak tüm fedakarlıklara rağmen esnafların bu sorunlardan dolayı rahat olmadığını belirtti.
Ahilik ve esnaflık üzerine yapılan samimi sohbetten sonra ATO Başkanı
Atilla Menevşe, ADASO, ATO ve ESOB'un birlikte toplantılar yapmasında fayda olduğu fikrine katıldığını ve bunun gerçekleştirilmesini yürekten istediğini söyledi.
Başkan Menevşe,"Sizler, bizlerin geleceğisiniz. Bizler birbirimizle ne kadar birlikte olursak ve birlikte hareket edersek bundan yararlanacak olanlar Adana Esnafı, Adana Sanayicisi ve Adanalı Tüccarları olacaklardır. Bu nedenle birlikte zaman zaman toplanarak, gündem konusunda kararlar alarak, bunu yine hep birlikte yapacağımız basın toplantılarıyla kamuoyu ve yetkili kurumlara duyurmalıyız" dedi.
Başkan Barışık da, esnaf ve sanatkârların, sanayici ve ticaret erbaplarının fidanlığı olduğunu yineleyerek,"Esnaflarımız, sizlerin fidanlığıdır. Bizden yetişip, kendisini geliştiren esnaflarımız, tüccar ve sanayici olarak bu vatana millete hizmetlerini sürdürmektedirler. Sonuç olarak hiç birimizin birbirinden farkı yok. ATO ve ADASO ile hepimiz bir aileyiz. Bu aile birlikteliğini güçlendirmekte yine bizlere düşmektedir" diyerek, birlikte hareketten yana olduğunu sözlerine ekledi.