Amasya Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

10.04.2018 - 14:00 | Son Güncellenme:

.

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıl Dönümü

AMASYA (AA) - Amasya ve ilçelerinde Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Amasya Yavuz Selim Meydanı'ndaki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, yaptığı konuşmada, polisin anayasa, kanunlar, tüzükler ve yönetmenliklerin kendine verdiği yetki ile görevini yaptığını ve milletin güvenliği için gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmediğini söyledi.

Daha sonra, İl Emniyet Müdürü Bulut, şube müdürleri ve emniyet müdürlüğü personeli, Vali Osman Varol'u makamında ziyaret ederek, Polis Haftası'nda Amasya'da yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

- Gümüşhacıköy

Gümüşhacıköy ilçesi Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende İlçe Emniyet Müdürü Ender Turan, anıta çelenk sundu.

Haberin Devamı

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Törenin sonunda polisler, anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Merzifon

Merzifon ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Süleyman Gül ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Gökce, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Gökce, yaptığı konuşmada, vatandaşların gelecekten emin, huzur ve güven ortamında yaşamlarını sürdürebilmeleri için emniyet personelinin görevini layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.

Buradaki törenin ardından Polis Şehitliği ziyaret edildi. Program, İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde şehitler için kurban kesilmesi, tebriklerin kabulü ve kokteylin ardından sona erdi.

- Suluova

Suluova ilçesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oflaz tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde devam eden programda konuşan, Kaymakam Vural Karagül, Türk Polis Teşkilatı'nın toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşın temel hak ve hürriyetlerinin korunması gibi birçok hayati görevi mesai mefhumu gözetmeksizin üstlendiğini söyledi.

-Taşova

Taşova ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Polat, anıta çelenk sundu.

Haberin Devamı

İlçe Emniyet Müdürü Polat'ın tebrikleri kabulü ile devam eden törene, Belediye Başkanı Bayram Öztürk, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.