Ankara BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER, YENİMAHALLE ERZURUMLULAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER, YENİMAHALLE ERZURUMLULAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

09.03.2014 - 17:00 | Son Güncellenme:

.

BAŞBAKAN YARDIMCISI İŞLER, YENİMAHALLE ERZURUMLULAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘facebook ve youtube’ ile ilgili sözlerine “Yapılan düzenleme ile sayfa kapatılacak. Normal internette yasaklanan bir gösterimi, aynı yayının youtube, facebook’ta devam etmemesi gerekiyor. Sayın Başbakanımızın söylemek istediği o. İnternette yasak olanın, youtube, facebook’ta da yasak olması gerekir” değerlendirmesini yaptı.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Yenimahalle Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı İşler, burada yaptığı konuşmada, 21 gün sonra tekrardan sandıklara gideceklerini söyleyerek, 30 Mart yerel seçimlerinin genel seçim havasına büründüğünü belirtti.
İşler, "Milletimiz Türkiye'nin geleceğini oylayacaklar, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini oylayacaklar. Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin mücadelesi yapılmakta. Milletimizin şu ana kadar yapılan anketlerde gösterilen sonuçlarda ortaya koymakta. Milletimiz yeni Türkiye'den yana tavrını 30 Mart günü yeniden ortaya koyacaktır. Eski Türkiye'den kastım aciz, beceriksiz, dirayetsiz iktidarlar. Aciz, beceriksiz, dirayetsiz iktidarları milletimiz 3 Kasım 2002'de siyaset sahnesinin bir kenarına ittiler ve sandığa gömdüler" ifadelerini kullandı.
Milletin 3 Kasım'da 'yeni bir Türkiye istiyorum' dediğini belirterek, kendilerinin yeni bir Türkiye felsefesiyle iktidara geldiklerini kaydeden Başbakan Yardımcısı İşler, "30 Mart seçimleri yeni Türkiye'nin şekilleneceği, kaderinin belirleneceği bir tarih olacak. 30 Mart'ta sizin kullanacağınız oy önem arz etmekte. 2002 yılından 2014 yılına kadar çok değişimler yaşandı” diye konuştu.
2001’de ekonominin iflas ettiğini söyleyen İşler, kendilerinin ekonomiyi sağlam temeller üzerine oturttuklarını vurgulayarak, “Bunun neticesinde son bir yıl içinde gerek Taksim ve Gezi olaylarında gerekse 17 Aralık operasyonlarında ekonomimiz tehdit edildi, ekonomik kriz çıkarılmak istendi. Ama bütün bu çaba ve gayretlere rağmen biz dimdik, sapa sağlam durmaya devam ediyor. Bu şunun göstergesidir. Bu AK Parti olarak ekonomi idaresini büyük bir beceriyle, başarıyla yürüttüğümüzün bir göstergesi, ekonomimizi sağlam temeller üzerine oturttuğumuzun bir göstergesi” şeklinde konuştu.
30 yıl terörle mücadele edildiğine dikkat çeken İşler, 35 bin insanın kaybedildiğini ve yaklaşık 400 milyar dolar para harcadığını vurgulayarak şunları dedi:
“2012 yılında terörle güçlü bir mücadele yapıldı ve bin 550’ye yakın terörist etkisiz hale getirildikten sonra da çözüm sürecini başlattık. Çözüm sürecinden bu yana da kan akmıyor, analar ağlamıyor”.
Geçmişte ‘uzayınca kesilecek, kısalınca da su verilecek’ bir Türkiye anlayışının olduğunu ifade eden İşler, “Belli uluslar arası güçlerin kontrolünde olacak bir Türkiye’nin işlerine geliyordu. Sürekli güçlenen, büyüyen bir Türkiye’yi meydana getirdik. Bundan dolayı da milletimizin bize olan teveccühü neticesinde düğmeye basıldı ve 2012 yılında öncelikle karalama kampanyası başlattılar, Başbakanımızın o güzel imajını zedeleme için karalama kampanyası başlattılar. Görsel ve yazılı medyayı kullandılar. İthamları şuydu: ‘Diktatör’ dediler, ‘padişah’ dediler ve bu karalama kampanyası ile bugüne kadar devam ettiler” ifadelerini kullandı.
İşler, 'Sultan Abdülhamit' örneğini vererek, “Güçlü bir padişahtı. Ona da aynı şeyi söylediler. Osmanlı’yı yıkmak istiyorlardı. En büyük engel Abdülhamit olduğu için ‘kızıl sultan’ dediler. ‘Muhaliflerini öldürüyor’ dediler. Neticede Sultan Abdülhamit’i tahttan indirdiler. Birkaç yıl sonra 1912 yılında iş başına gelen beceriksiz iktidarlar Osmanlı’yı balkan savaşına soktular, balkanları kaybettik” şeklinde konuştu.
Menderes ve Özal örneklerini de veren İşler, 2002 yılında AK Parti’nin iktidara geldiğini kaydederek şöyle devam etti:
“30 Mart’ta 3. yerel seçime giriyoruz. Sizlerin izniyle büyük bir başarıyla çıkacağız. Türkiye ilerlemeye, gelişmeye, dünya gerilemeye devam ederken, ilerlemeye devam eden yegane ülke Türkiye.”
İşler, CHP ve MHP’nin de kaset mağduru olduğuna dikkat çekerek bu olayların faillerinin bilinmediğini belirtti. Devletin içinde 509 bin kişinin dinlendiğini öğrendiklerini söyleyen İşler, şunları söyledi:
“217 bini mahkeme kararı ile dinleniyor. Müthiş bir çeteleşme var. Savcı, hakim karar alıyor, hemen uygulanabiliyor. Bir Hakimle bu karar alınabiliyordu, oy birliği ile karar alınabilecek. Bizleri yalnız bıraktılar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurda, kuşa yem etmeyeceğiz.”
İşler, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevapladı. İşler, 3 dönem kuralıyla ilgili bir soru üzerine; parti gündeminde 3 dönem kuralının olmadığını ifade ederek şöyle dedi:
“AK Parti olarak 30 Mart seçimlerine odaklanmış durumdayız. Şu an partimizin gündeminde böyle bir şeyin olmadığını biliyorum. Gelişen olaylar çerçevesinde gündeme alınabilir. Sayın başbakanımızın 3 dönem kuralıyla ilgili açıklamaları oldu. Sayın Başbakanımızın 3 dönem kuralına kesinlikle uyacağını söyledi.”
İşler, 3 dönem uygulamasının parti tüzüğü ile ilgili olduğunu kaydetti.
Başbakan Erdoğan’ın bir televizyon kanalında açıkladığı ‘gerekirse youtube, facebook kapatırız’ sözlerine yönelik olarak, yapılan düzenleme ile kişisel haklara saldırıya erken müdahale edileceğini hatırlatan İşler, “24 saat içinde mahkeme kararı alınması zorunluluğu getirdik. Eğer durdurulan yayınla ilgili mahkeme kararı çıkarsa, yayın durdurulacak. Yapılan düzenleme ile sayfa kapatılacak. Normal internette yasaklanan bir gösterimi, aynı yayının youtube, facebook’ta devam etmemesi gerekiyor. Sayın Başbakanımızın söylemek istediği o. İnternette yasak olanın, youtube, facebook’ta da yasak olması gerekir” ifadesini kullandı.
CHP’nin 4 Bakanla ilgili fezlekelerin seçimden önce okunması talebine yönelik olarak, Meclis'in Nisan’da toplanacağı kararı alındığını belirten İşler, “Bu ha seçimden önce okunmuş, ha seçimden sonra okunmuş. Bir şey değiştireceğini sanmıyorum. Seçimlerden önce Meclis’in toplanacağı kanaatinde değilim” ifadelerini kullandı.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili iddialara yönelik ise İşler, her türlü şantajın, tehdidin bekleneceğine dikkat çekerek, “AK Parti seçimlerden güçlü bir şekilde çıkarsa, kendilerinin sonunun geleceğini biliyorlar. Bu yapıyla mücadele eden yegane güç AK Parti. Bahsettiğini isim son derece muhterem. Böyle bir şey vermesi akla bile gelmez” şeklinde konuştu.
İşler, dernek binasına yaptığı ziyaret sırasında çağ kebabı yapılan köşeye de uğradı. İşler, burada çağ kebabının tadına bakarak gazetecilere ikram etti.