Ankara Başkentteki Esat Kapalı Pazar Yeri Kent Meydanı Oluyor

Başkentteki Esat Kapalı Pazar Yeri Kent Meydanı Oluyor

01.04.2017 - 22:51 | Son Güncellenme:

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen: "Bugün burada, yirmi beş yıldır kullandığımız pazar yerini yıktık şimdi temelini atacağız, yeniden yapacağız ve burayı sadece pazar yeri olarak yapmayacağız. Aynı zamanda geri kalan altı gün kullanacağımız bir kent meydanı yapacağız"

Başkentteki Esat Kapalı Pazar Yeri Kent Meydanı Oluyor

ANKARA (AA) - Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilçede 25 yıldır kullanılan Esat kapalı pazar yerinin yeniden yapılacağını ve haftanın 6 günü kullanılacak kent meydanı olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesince Esat bölgesinde uzun yıllar pazar yeri olarak hizmet veren ve yıkılıp yeniden yapılma kararı alınan kapalı pazar yeri için temel atma töreni düzenlendi.

Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen, törendeki konuşmasında, göreve geldiği günden itibaren aralıksız çalıştıklarını belirterek, Çankaya halkının sorunlarını birlikte tespit edip çözüm ürettiklerini söyledi.

Taşdelen, toplam beş bin 116 metrekare arsa alanına sahip Esat kapalı pazar yeri yeniden inşa edildiğinde, çocuklara oyun alanı da kazandıracaklarını dile getirerek, "Bugün burada, yirmi beş yıldır kullandığımız pazar yerini yıktık, şimdi temelini açacağız, yeniden yapacağız ve burayı sadece pazar yeri olarak yapmayacağız. Aynı zamanda geri kalan altı gün kullanacağımız bir kent meydanı yapacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlerleyen süreçte temel atma törenlerine devam edeceklerini bildiren Taşdelen, "Biz şehitlerimizin ismini Çankaya'da yaşatıyoruz. Biz özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, şehitlerimize borçluyuz. Bu ay içinde Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin parklarını da hizmete açacağız." dedi.

Taşdelen, 5 Mayıs'ta Seyranbağları Mahallesi'nin de bir "Çankaya evi"ne kavuşacağını anımsatarak, temelini yine halkla birlikte atacaklarını söyledi.

Geçen yılın son üç ayında 27 temel atma töreni ve açılış gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Taşdelen, şunları aktardı:

"Çankaya'nın ilk defa projesinden, temelinden itibaren bir öğrenci yurdu oldu. 420 öğrenci kapasiteli yurdumuzu Mustafa Kemal Mahallemizde hizmete açtık. Daha sonra Atatürk Kültür Merkezimizin temelini attık. Ben 'Çankaya'ya hizmetkar olmaya geliyorum, size hizmet etmeye geliyorum' demiştim. Sizin hizmetkarınız olmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum. Çankaya'nın her yerinden kültür merkezleri inşaatları yükselerek devam ediyor. Kreş inşaatlarımız, çocuklarımız için hem açıyoruz hem temellerini atıyoruz."

Ayrıca kadınlara ve yaşlılara yönelik inşa ettikleri Çankaya evlerinin sayısını da hızla artırdıklarını anlatan Taşdelen, iki ay önce İnsani Gelişme Vakfı tarafından Çankaya Belediyesinin en iyi ilçe belediyesi seçildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Levent Gök de Taşdelen'i çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından, sanatçı Selda Bağcan konser verdi.