Antalya ALANYA HEYETİ AVRUPA’NIN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM MODELİNİNİ İNCELEDİ

ALANYA HEYETİ AVRUPA’NIN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM MODELİNİNİ İNCELEDİ

19.11.2015 - 12:47 | Son Güncellenme:

.

ALANYA HEYETİ AVRUPA’NIN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM MODELİNİNİ İNCELEDİ

Sürdürülebilir Turizm Projesi kapsamında Hollanda ve Almanya ziyaretlerinde bulunan Alanya heyeti sonuç raporunu açıkladı.
Alanya Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından Erasmus+ 2014 Teklif Çağrısı döneminde hazırlanıp sunulan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından IPA kaynaklarından desteklenen Sürdürülebilir Turizm başlıklı projenin sonuç raporu Ümit Altay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri tarafından açıklandı.
ÖĞRETMENLER ALAN ÇALIŞMASI YAPTI
Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü, Alanya Belediyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) sosyal ortak olduğu proje kapsamında okuldan 4 idareci, 7 öğretmen ile sosyal ortak temsilcilerinin katılımıyla 14 yararlanıcı ilk olarak Hollanda, Amsterdam’da Max Wijnimport kurumu ile çalışma yürüttü. Projeye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Okul Müdürü Ahmet Uyar, Müdür yardımcıları Necati Şevik, İsmail Yücedağ, Hüseyin Güneş, öğretmenler Adem Kurnaz, Nalan Güneş, Mehmet Birer, Şükran Aydoğan, Levent Duman, Ömer Taze, Serdar Ertürk, Alanya Belediyesi’ni temsilen Esen Çetin, ALTİD’i temsilen Betül Turan katıldı.
ORGANİK MEYVE BAHÇELERİ GEZİLDİ
Proje kapsamında Hollanda’nın Amsterdam, Ledien, Den Haag, Lahey şehirlerinin tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edip, alternatif turizm hareketleri inceledi. Bu bağlamda Amsterdam’da faaliyet gösteren Eko Yeşil Anahtar’a sahip Conscious Otel, organik ürünlerden tekstil ve yatak üreten Coco Mat firması, dünyaca ünlü Keuken Hof Lale Bahçesi, dünyaca ünlü ressam Rembrand’ın Müze Evi, Leiden Üniversitesi, Van Gogh Müzesi, organik meyve bahçeleri, Egmond aan ZEE Rüzgar Çiftliği ve kanallar görüldü.
ALMAN SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ ALINDI
Projenin Almanya akışı ise Trade &Tourism Education Centre UG kurumu ile gerçekleştirildi. Projeye İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Okul Müdürü Ahmet Uyar, Müdür yardımcıları Necati Şevik, Hüseyin Güneş, öğretmenler Adem Kurnaz, Nalan Güneş, Şükran Aydoğan, Levent Duman, Ömer Taze, Serdar Ertürk, Gülcan Demirel, Seda Yılmaz, Alanya Belediyesi’ni temsilen Özge Kıldırgıcı, ALTİD’i temsilen Ali Kaptan katıldı. Proje kapsamında Almanya’nın Magdeburg, Wanzleben, Dresden, İlsenburg, Quedlinburg, Halle, Leipzig, Wittenberg ve Ilsenburg şehirlerinin tarihi ve kültürel yerleri ziyaret edilip, alternatif turizm hareketleri incelendi. Bu bağlamda Magdeburg’da faaliyet gösteren BSH Südost Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edildi ve okul müdürü Frau Stefanie Dreißig’den Alman mesleki eğitim sistemi hakkında bilgi alındı. Ayrıca Dehoga Alman Otelciler Birliği Başkanı Herr Frank Doepelheuer ziyaret edilip Alman otelcilik sistemi, eğitim ve işletmecilik yapısı ve Dehoga akademi olarak Türkiye ile yaptığı eğitim projeleri hakkında kendisinden bilgiler alındı. Yine proje kapsamında Haart Oteller Bölgesi gezilmiş, Allstad İlsenburg Hotel, Wald Hotel İlsenburg, Burg Hotel, Kiez Euro Camp ziyaret edildi. Ayrıca proje kapsamında Halle şehrinde bulunan Halloren Çikolata Fabrikası ve Çikolata Müzesi gezildi.
BİSİKLET KULLANIMI TEŞVİK EDİLİYOR
Yapılan gözlemlerde, Hollanda peyniri, lale bahçeleri, kanal turları ve yöresel kıyafetleri, doğa ve doğal kaynakların korunması ve kullanımı, güneş ve rüzgar enerjisi, eko otelcilik, fosil yakıt kullanımının önüne geçebilmek için bisiklet kullanımının teşviki, engelli bireylere yönelik turistik tesis oda sayılarının fazlalığı gibi başlıkların pazarlama ve satış konusunda öne çıktığı görüldü.
SOSYO-KÜLTÜREL OBJELER ÖNE ÇIKIYOR
Proje gezileri ile Avrupa ülkelerinde turizmi yaygınlaştırmak ve çeşitlendirmek için sosyo-kültürel objelerin öne çıkarıldığının görüldüğü ifade edilen raporda ziyaretler sırasında kayda alınan görüntülerin, yaşanan deneyimler, gözlemler ve öğrenilenler eğitim öğretim sürecinde öğrenciler ile paylaşılacağı bildirildi.