Antalya'Romeo ve Juliet'e alkış yağdı

'Romeo ve Juliet'e alkış yağdı

19.01.2020 - 12:29 | Son Güncellenme:

'Romeo ve Juliet'e alkış yağdı

Romeo ve Juliete alkış yağdı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (DOB), Çaykovski'nin bestelediği 'Romeo ve Juliet' balesini bu sezon ilk kez sahneledi.

Haberin Devamı

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve libretto ile koreografisi Volkan Ersoy- Armağan Davran'ın imzasını taşıyan 'Romeo ve Juliet' balesinin müzik düzenlemesini Tolga Taviş, kostüm tasarımını Sevtaç Demirer, dekor tasarımını Çağda Çitkaya, ışık tasarımını Fuat Gök hazırladı, orkestrayı şef Murat Cem Orhan yönetti.

Gerek librettonun ele alınışı, gerek müzikal düzenlemesindeki başarılı yapısı, gerekse koreografisindeki anlatımla klasik bir forma sahip olan eserde, Laroslava Volkova 'Juliet', Tolga Burçak 'Romeo' rollerinde sahneye çıktı.

Göz kamaştıran sahne dekoru, kostümü ve ışık efektleriyle izleyenlere rüya gibi bir akşam yaşatan 'Romeo ve Juliet' balesi, dramatik bir sonla perdesini kapattı. Eserin yapımcıları, rol alan bale sanatçıları, Antalya DOB Orkestrası dakikalarca alkışlandı.

Haberin Devamı

'Romeo ve Juliet' balesi, kaçıranlar için 21-30 Ocak akşamları da sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI