Serik Serikli pehlivanın 'başaltı' kutlaması

Serikli pehlivanın 'başaltı' kutlaması

16.07.2021 - 11:57 | Son Güncellenme:

Serikli pehlivanın 'başaltı' kutlaması

Serikli pehlivanın başaltı kutlaması

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) - ANTALYA'nın Serik ilçesinde yaşayan pehlivan Osman Kan, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde büyükorta boyunda 2'nci olarak, başaltında güreşmeye hak kazandı.

Konyaaltı Belediyesi adına güreşen 20 yaşındaki Osman Kan, bu başarısı ile 24 Temmuz tarihinde Feslikan Güreşleri'nde başaltında en genç pehlivan olarak mücadele edecek. Serik ilçesi Belek mahallesinde pehlivan Osman Şimşek'in babası, Töngüçlü deve güreşlerinin ebedi altın kemerli ağası Recep Şimşek, pehlivan Osman Kan ve diğer pehlivanlara Kırkpınar güreşlerinin ardından yemek verdi.

Pehlivanları bir araya getirerek onlara moral ve motivasyon vermeyi amaçladıkları dile getiren Şimşek, “Yağlı pehlivan güreşleri ata sporumuzdur. Kendi oğlum Osman Şimşek de pehlivandır. Bu nedenle yağlı güreşlerin ve pehlivanların bizim için ayrı yeri vardır. Bundan önce pehlivanlarımızla buluşuyorduk. Bugün de buluştuk. Ayrıca pehlivanlarımıza her zaman olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onlar bizim geleceğimiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI