Balıkesir Filistin Kardeş Okul Projesi Ekibinden Kaymakam Sırmalı'ya Ziyaret

Filistin Kardeş Okul Projesi Ekibinden Kaymakam Sırmalı'ya Ziyaret

28.10.2016 - 16:08 | Son Güncellenme:

.

Filistin Kardeş Okul Projesi Ekibinden Kaymakam Sırmalıya Ziyaret

Edremit Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu, 75.Yıl Ortaokulu ve Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi tarafından hazırlanan Kardeş Okul Projesi kapsamında ziyarete gelen Doğu Kudüs Şehrinde savaş mağduru ailelerin çocuklarının okuduğu Dar El Tifil Al Arabi Okullarında eğitim gören 15 Filistinli öğrenci ve öğretmenlerden oluşan heyet Kaymakam Sırmalı’yı makamında ziyaret etti.
Kaymakam Sırmalı, "Türk Milleti olarak bizler aynı medeniyet coğrafyası içinde yaşayan, tarihi ve kültürel bağları olan Filistin Halkının her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Biz büyük bir medeniyetiz dolayısıyla bu çocuklar, bizim çocuklarımız. Bu anlamda Filistinli öğrencileri ülkemizde ve Edremit ilçemizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Bu proje Türkiye ve Filistin arasında var olan tarihi ve kültürel bağlarımızın güçlendirilmesi ve geliştirilmesi anlamında örnek bir projedir. Türkiye’de ilk defa Filistin ile yapılan Kardeş Okul Projesi’nin hazırlanmasında emeği geçen Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu Müdürlüğü, 75. Yıl Ortaokulu Müdürlüğü, Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve öğrencilerimizi evlerinde misafir eden öğrencilere ve velilerimize teşekkür ederim".dedi.
Kaymakam Ali Sırmalı, makamında ağırladığı öğrencilere kendisini tanıtarak Edremit ilçemizle ilgili bilgiler verdi. Filistinli öğrenciler ile yakından ilgilenerek samimi bir sohbet gerçekleştiren Kaymakam Sırmalı Filistinli öğrencilerin Türkiye’deki ziyaretlerini güzel bir şekilde geçirmeleri temennisinde bulunarak misafir öğrencilere hediyeler takdim etti. Dar El Tifil Al Arabi Okul’unun Mütevelli Heyeti Başkanı Mehere Dajani Kaymakam Sırmalı’ya teşekkür ederek okullarının armasının bulunduğu bir plaket takdim etti. Ziyaretin ardından Kaymakamlık bahçesinde topluca hatıra fotoğrafı çekildi. Filistinli öğrenciler ilçede gerçekleştirecekleri etkinlikler dolayısıyla Kaymakamlıktan ayrıldılar.