Bursa Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahim'den Aktaş'a Ziyaret

Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahim'den Aktaş'a Ziyaret

20.11.2017 - 20:39 | Son Güncellenme:

.

Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi İbrahimden Aktaşa Ziyaret

BURSA (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Azerbaycan'ın Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim ile Rusya Federasyonu Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin'i ağırladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilk olarak Azeri misafiriyle görüşen Aktaş, görevine yeni seçilen Büyükelçi İbrahim'i kutladı.

Azerbaycan ile Türkiye'nin iki ayrı devlet tek millet olduğunu vurgulayan Aktaş, tarihi, tarımı, ticareti, sanayisi ve kültürüyle Türkiye'nin ikinci büyük kenti olan Bursa'nın iki ülke arasındaki ilişkilerde daha etkin bir rol olması gerektiğini kaydetti.

Sahip olduğu iş birliği ağını genişleterek Bursa'nın Allah vergisi olan bu özelliklerini daha ileriye taşımak istediklerini söyleyen Aktaş, "İki ülke tek millet olarak yoğun bir çalışma halinde olmamız gerektiğini biliyoruz. Azerbaycan tabii ki bu manada bizim için vazgeçilmez bir ülke. Bu sürece ne kadar katkı verebilirsek, bizim için o kadar kardır." dedi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Hazar İbrahim ise 1 ay önce Türkiye'ye gelerek göreve başladığını hatırlattı.

Türkiye'de ilk ziyaret ettiği şehrin Bursa olduğunu vurgulayan İbrahim, "Bizi sıcaklıkla, güzellikle karşıladınız. İnşallah bu sıcaklığın da verdiği motivasyonla mevcut ilişkilerimizi daha üst seviyeye taşıyacağız." diye konuştu.

Daha sonra Rusya Federasyonunun Türkiye Ticaret Temsilcisi Aydar Gaşigullin'i ağırlayan Aktaş, yabancı konuğuyla genel ticaret imkanları üzerine sohbet etti.

İbrahim, ziyaretin anısına Aktaş'a petrolden yapılmış tablo hediye etti. Rus Temsilci Gaşigullin ise Aktaş'a Saint Petersburg yapımı imparatorluk fincanı takdim etti.