Gürsu Deveci Armudunda hasat bereketli başladı

Deveci Armudunda hasat bereketli başladı

23.10.2021 - 15:22 | Son Güncellenme:

Deveci Armudunda hasat bereketli başladı

Deveci Armudunda hasat bereketli başladı

Esra TÜRKER/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım A.Ş. aracılığıyla katma değeri yüksek tarım ürünlerini dünya pazarlarına ulaştırma çalışmaları kapsamında deveci armudunda hasat sevinci yaşandı. Gürsu’da düzenlenen hasat töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilaç kalıntıları nedeniyle armut ihracatında yaşanan sıkıntıya dikkat çekti.

Bursa’nın coğrafi işaret tescil belgesi bulunan ürünlerinden deveci armudunda hasat Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gürsu Ağaköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi önünde düzenlenen törenle başladı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Senih Yazgan, parti temsilcileri ve üreticiler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada çiftçilerden daha bilinçli olmalarını isteyen Alinur Aktaş, “Armut özelinde ihracat noktasında ilaç kalıntıları yüzünden sorun yaşandığını biliyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine düşen görevler var. İhracat için nasıl ürün istiyorsa, o şekilde üretim yapmalıyız. Ahududu ve yaban mersini ihracatı ile alakalı hiçbir sorun yok. Bu yıl ahududu, yaban mersini ve incir değerini buldu. Büyükşehir olarak tolere etmemize gerek kalmadı. Sadece ay çekirdeği fiyatları konusunda sorun yaşanmıştı. Büyükşehir olarak eksper kontrolüyle alımlara başladık ve fiyatlarda biraz yükselme başladı. Gürsu da armudu ile marka olmuş bir ilçemiz. Armudun, Türkiye üretimi 500 bin tondan fazla. Bunun yüzde 40’dan fazlası Bursa’da üretilmektedir. Bunun da yarıya yakını sadece Gürsu’da üretilmektedir. Bu sene ihracatının fazla olacağına inanıyorum. Bunun için Tarım AŞ marifetiyle aracılık edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından armutların paketlemesini yapan çalışanlara yardım eden Aktaş, forklift kullanarak armutları soğuk hava deposuna taşıdı. Alinur Aktaş, armut bahçesinde çiftçilerle beraber hasat da yaptı.

FOTOĞRAFLI