Harmancık BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri, İstanbul’dan 8 madalya ve 2 kupa ile döndü

BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri, İstanbul’dan 8 madalya ve 2 kupa ile döndü

19.12.2023 - 14:19 | Son Güncellenme:

BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri, İstanbul’dan 8 madalya ve 2 kupa ile döndü

BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri, İstanbul’dan 8 madalya ve 2 kupa ile döndü

Aydın AKALIN/HARMANCIK (Bursa), (DHA)-BURSA Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Harmancık Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Bölümü öğrencileri, 20’nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nden 8 madalya ve 2 kupa ile döndüler.
Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘Kıtalar Arası’ unvanı alan Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 30 farklı ülkeden 78 farklı kategoride 1500 yarışmacıyı ağırladı. 70 özel jürinin katılımıyla 13-16 Aralık tarihlerinde düzenlenen 20’nci Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne, Bursa’da aşçılık alanında üniversite düzeyinde eğitim veren tek okul olan BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Bölümü öğrencileri de 4 farklı kategori ile katıldı. ‘En İyi Üniversite Ekip’ kategorisinde Rıza Babazade, İlyas Çakır ve Ufuk Efe 3 altın madalya ve 1’incilik kupasının sahibi olurken, üniversite düzeyi ‘Modern Türk Mutfağı Ekip’ yarışmasında Aybüke Bekliyen, Elif Sena Abbak ve İlyas Karadağ 3 altın madalya ve 3’üncülük kupası, üniversite düzeyi ‘Balık’ kategorisinde Taner Doğan gümüş madalya, üniversite düzeyi ‘Restoran Tatlı Tabağı’ yarışmasında ise Fatma Bayram bronz madalya kazanarak, toplamda 8 madalya ve 2 kupa ile İstanbul’dan döndüler.
AKADEMİSYENLERDEN ÖĞRENCİLERE TEBRİK
Emeklerinden dolayı öğrencileri tebrik eden BUÜ Harmancık MYO Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Fatih Yıldırım ve Öğr. Gör. Erdoğan Bozan, gençlerin bu alanda başarı göstermeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Harmancık MYO Sekreterliği ve idari akademik tüm kurum personellerine, okul-sektör işbirliği çerçevesinde eğitimini yapmayı amaç edinen başta Rektörlüğümüze, BUÜ Güçlendirme Vakfına, merkezi ve yerel yönetimlerimize ve sponsorlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI