İnegöl İnegöl’de Tarım Kitaphanesi açıldı

İnegöl’de Tarım Kitaphanesi açıldı

27.11.2021 - 09:38 | Son Güncellenme:

İnegöl’de Tarım Kitaphanesi açıldı

İnegöl’de Tarım Kitaphanesi açıldı

Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-İNEGÖL’de, daha bilinçli üretim amacıyla Hamamlı Mahallesinde köy kahvehanesinin bir bölümü Tarım Kitaphanesi olarak düzenlendi. Kütüphanede tarımla ilgili 300 kitap yer alıyor.

İnegöl Belediyesi, ‘Tarımda İnegöl Modeli’ projesi kapsamında bir proje hayata geçirdi. Türkiye’de ilk kez bir ‘Tarım Kitaphanesi’ oluşturuldu. Hamamlı Mahallesindeki köy kahvesinin bir bölümü kitaplara ayrıldı. İçerisinde ilçeyi tanıtan yayınlarla birlikte tarımla ilgili 300 kitabın yer aldığı kütüphane, mahalle sakinlerinin büyük beğenisini topladı. Özellikle gençler, bu kütüphane sayesinde geleneksel yöntemlerle yapılan tarımın yanında, bilimsel verilerin de üretime katkı sağlayacağını düşünüyor.

İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile beraberindeki heyet, Tarım Kitaphanesini ziyaret etti. Diğer kırsal mahallelerde de benzer uygulamaların hayata geçirileceğini söyleyen Belediye Başkanı Alper Taban, “Kahvehaneler bir araya geldiğimiz, sohbet edip hemhal olduğumuz mekanlar. Bunun yanı sıra geçmişte olduğu gibi buralar kıraat edilen, okunan, birlikte sosyalleştiğimiz mekanlar olsun istiyoruz. Bu amaçla Hamamlı Mahallemizde kahvehanemizde spesifik bir kitaphaneyi hayata geçirdik. Nöbetçi Kitaphane adı altında kitaphanelerimizi çoğaltmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kırsalda da tarımı desteklemeye yönelik burada yaklaşık 300 tarım kitabının bulunduğu ve beraberinde ilçemizi tanıtan kitapların da yer aldığı bir kitaphaneyi oluşturduk. Ben inşallah zaman buldukça hemşerilerimizin buradan bir kitabı alarak karıştıracağını, okuyacağını çok iyi biliyorum. Bu kitaphaneleri çoğaltmak istiyoruz. İlçe merkezimizdeki kahvehanelerin de her birinin bir köşesinde benzer alanlar olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI