Karacabey Karacabey'deki sel felaketi, Ankara'da görüşüldü

Karacabey'deki sel felaketi, Ankara'da görüşüldü

31.05.2021 - 12:52 | Son Güncellenme:

Karacabey'deki sel felaketi, Ankara'da görüşüldü

Karacabeydeki sel felaketi, Ankarada görüşüldü

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), (DHA) – BURSA'da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’de yaşanan sel felaketi sonrası hemen Ankara’ya giderek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile istişarelerde bulundu. Bölge Milletvekili Mustafa Esgin ve Tarım Komisyonu Üyesi Bursa Milletvekili Zafer Işık ile birlikte Ankara’ya giden Özkan, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli ile TBMM’de bir araya geldi.

Gerçekleşen görüşmede heyet, çeşitli konularda Bakan Pakdemirli ile istişarelerde bulunurken, görüşmenin ana gündem maddesi ise kısa süre önce Karacabey’de yaşanan sel felaketi oldu.

Heyet, Yeşildere Mahallesinde bulunan derenin taşması sonucu Çanakkale – Bandırma yolu üzerindeki binlerce dönümlük verimli tarım arazilerinde yaşanan maddi kayıpla ilgili hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, mağdur olan vatandaşların öncelikle borçlarının ötelenmesini, sonrasında da zararlarının tanzimi noktasında beklentileri dile getirdi.

Bakan Pakdemirli, sel felaketi dolayısıyla yaşadığı üzüntüyü dile getirirken, felakette herhangi bir can kaybının yaşanmamasının ise teselli verici olduğunu söyledi. Bakan Pakdemirli de çalışmalar neticelendiğinde kaybın giderilmesi noktasında gereğini yapmaya çalışacaklarını söyledi.

YILLARIN HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞECEK

Gerçekleşen görüşmede ayrıca, Bölge Milletvekili Mustafa Esgin, Karacabey’in yıllardır beklediği, sulama ve içme suyu açısından kentin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan Yeşildere ve Gölecik barajlarının ivedilikle bitirilmesi noktasındaki beklentileri de Bakan Pakdemirli ile paylaştı.

Başkan Ali Özkan da kente büyük katkı sağlaması beklenen bu iki barajın da yapım süreçlerini yakından takip ettiklerini belirtti.

Başkan Özkan, BUSKİ marifetiyle kentte yapımı devam eden dev altyapı çalışmasının da tamamlanması ile birlikte, birbirini tamamlayacak olan bu iki hizmetin hayata geçmesiyle, Karacabey açısından yıllardır hayali kurulan bir rüyanın daha gerçeğe dönüşeceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar