Merkez AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi

AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi

25.09.2021 - 18:52 | Son Güncellenme:

AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi

AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı düzenlendi

Muammer İRTEM-Semih ŞAHİN/BURSA,(DHA)-BURSA’da, AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, “Muhalefet politika üretemeyince kuyu kazıyor, çelme takmaya çalışıyor. İktidarı muhalefet alaşağı edemez. İktidar kendisi eğer milletinin hizmetinde, ihtiyaçlarını karşılıyor, politika üretiyorsa millet onun arkasında durur. Biz kendimize bakacağız” dedi.

AK Parti Bursa 51. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda söz alan Ala, "Dünyadan bakınca Türkiye sınırları dışına çıkamayan bir Türkiye. Türkiye'nin içinden bakınca Ankara'nın sınırlarını çıkamayan bir siyaset. Onun için CHP, iktidarı koridorda aradı. Statükonun, vesayet makamlarının koridorlarında aradı iktidarı. Bizim bir diğer büyük başarımız da ülkenin ana muhalefet partisine iktidarın yolunun sandıktan geçtiğini öğretmek olmuştur. 'İktidarı genelkurmay koridorlarında aramayacaksın, milletin önündeki sandıkta arayacaksın.' dedik. Onun için en önemli projelerimizden biri de CHP'ye sandığın yolunu öğretmiş olmamızdır”  dedi.

Türkiye'nin Somali'den Libya'ya her yerde inisiyatif aldığına vurgu yapan Ala, “Muhalefet politika üretemeyince kuyu kazıyor, çelme takmaya çalışıyor. İktidarı muhalefet alaşağı edemez. İktidar kendisi eğer milletinin hizmetinde, ihtiyaçlarını karşılıyor, politika üretiyorsa millet onun arkasında durur. Biz kendimize bakacağız ama onlara da sözümüz var. Bizim ayağımıza çelme takan bir muhalefet yerine bizimle yarışan bir muhalefet olsa" ifadelerini kullandı.

“UYANIK OLMAMIZ LAZIM”

Hakan Çavuşoğlu ise yaptığı konuşmada, “AK Parti'nin geçmişinin çok derinlerde olan yüce bir çınar gibidir. Biz sadece bir siyasi parti değiliz. Aynı zamanda Anadolu kıtası büyüklüğündeki dava taşını gediğine oturmak üzere bu sütuna omuz vermiş neferleriz. 11 milyonluk teşkilatımızla gönüllüler ordusuyuz. Yalanlarla AK partiyi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.  Her türlü yalan konuşuluyor. O zaman bizim yapmamız gereken hakikat güneşiyle onlara cevabını vermeye çalışmak. At izi it izine karışmış durumda. Karşımızda cephelenen ittifak, 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin, ülke ne olursa olsun' noktasına savrulmuş durumda. Kendi kitlelerini Erdoğan nefretiyle adeta hipnoz etmiş durumdalar. O zaman bizi uyanık olmamız lazım. O zaman bizim diri olmamız, hakikatin peşinden koşmamız lazım. Milletimizin sinir uçlarına dokunarak adeta bir dalgalanma yaratmak istiyorlar. Daha 3-4 gün gönce Etimesgut ilçe başkanı 'Bunların kökünü kazıyacağız' dedi. Kim 'bunlar' dedikleri? Biziz, biz. Bu milletin evlatları. Adamın zihniyeti bu. Bu zihniyet hiç değişmeyecek” dedi.

“DEVASA PROJELERİN REFERANSIYLA KONUŞUYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan da istişare kültürünün AK Parti'nin başarısındaki önemini anlattığı konuşmasında, “20 yıldır ülkemize yönelik operasyonların tamamında birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak milletimize güven verdik. Genişletilmiş il danışma toplantılarının dava ve yol arkadaşlığını güçlendiren en önemli toplantılardır. Mahalle başkanlarımızdan, meclis üyelerimizden ilçe başkanlıklarımıza, il başkanlığımızdan vekillerimize ve genel merkezimize uzanan, en güçlü istişare kanallarımızdan biridir. Bu toplantılar ile sokaklarımızı görür, mahallelerimizi duyar, ilçelerimizi konuşur, ilimize ayna tutarız. Bursa’da 3 milyona, Türkiye’de ise 84 milyonun tamamına refah sağlamak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Son 19 yılda Bursa ile beraber ülkemizin 81 vilayetine kazandırdığımız sayısız eserin, yatırımın, devasa projelerin referansıyla konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan, ‘interaktif’ olarak düzenlenen anketin tanıtımını yaptı. Danışma meclisine katılan partililer, cep telefonlarındaki uygulamayla talep ve beklentilerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

FOTOĞRAFLI