Merkez Ak Parti Bursa İl Başkanı Gürkan: "Yeniden dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik"

Ak Parti Bursa İl Başkanı Gürkan: "Yeniden dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik"

28.07.2021 - 19:34 | Son Güncellenme:

Ak Parti Bursa İl Başkanı Gürkan: "Yeniden dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik"

Ak Parti Bursa İl Başkanı Gürkan: Yeniden dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik

İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)- AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 2’nci doz koronavirüs aşısını Bursa Şehir Hastanesi’nde oldu. Gürkan, “Yaz aylarının, sıcak havaların hepimize getirdiği rehavet ve bazı ülkelerde görülen yeni varyantlarla birlikte yeniden dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik.” dedi.

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 1’nci doz koronavirüs aşısı olmasının ardından bugün Bursa Şehir Hastanesi’nde 2’nci koronavirüs aşısı oldu. Koronavirüsle mücadelede gücün, gençlerin aşıya verdiği destekte olduğuna dikkat çeken Gürkan “17 yaşındaki oğlum ve yeğenim gençlere örnek olabilmek için kendi arzularıyla hastaneye geldiler. Ben 2’nci doz aşımı olurken onlar da ilk doz aşılarını oldu. Onları duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Koronavirüsle mücadelede aşı uygulaması 18 yaş altına kadar indi. Yoğun bakımda tedavi görenlerin yaş ortalaması 17-35 arasında. Bu sebeple tedbir almak hasta olmaktan daha iyi diye düşünüyorum” dedi.

Yaz aylarında sosyal mesafe ihlalleri ile yeni varyantın da  artmasıyla, yayılımının hızlandığına dikkat çeken Davut Gürkan “Yaz aylarının, sıcak havaların hepimize getirdiği rehavet ve bazı ülkelerde görülen yeni varyantlarla birlikte yeniden dikkatli olmamız gereken bir döneme girdik. Özellikle bu süreçte, sosyal hayatımızda, iş yaşamımızda ve hayatın birçok alanında kısıtlı da olsa normalleşme dönemine girebilmişken dikkatli olmalıyız. Aynı zorlukları bir daha yaşamamak için tüm hemşehrilerimizin, tedbirli  davranıp, aşı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu. 

“İŞVERENLER HASSASİYET GÖSTERİP, ÖNCÜ OLMANIZI TAVSİYE EDİYORUZ”

Koronavirüse karşı aşılanmanın önemini vurgulayan Gürkan, iş insanlarından bu sürece destek vermelerini istedi. Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşverenler hassasiyet gösterip, öncü olmanızı tavsiye ediyoruz. Özellikle üzerinde durmak istediğim kısım; işveren dünyamızın hassasiyet göstererek, kendi bünyelerinde çalışan personellerin aşılanması noktasında gayret sarfetmelerini istirham ediyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı ekipler büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiriyor. Aşılama yapmak için gerek işyerlerinde gerekse organize sanayi bölgelerinde gayret sarf ediyorlar” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI