Merkez Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü Bursa’da kutlandı

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü Bursa’da kutlandı

05.12.2021 - 16:08 | Son Güncellenme:

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü Bursa’da kutlandı

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü Bursa’da kutlandı

BURSA, (DHA)-AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Yönetimi, Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkının verilişinin 87’nci yıldönümünü, Bursa’nın farklı mahallelerinde görev yapan kadın muhtarlar ve belediye meclis üyeleri ile birlikte kutladı.

Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkının verilişinin 87’nci yıldönümü Bursa’da kutlandı.  AK Parti İl Kadın Kolları Yönetimi tarafından, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi (AKKM) Teras Salon’da gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Kadın Kolları Yöneticileri, kadın belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz, kadınlara seçme ve seçilme hakkının 1934 yılında verildiğini ancak bu hakların bütün kadınlar tarafından kullanılmasının yolunun, 1 Ekim 2013 tarihinde AK Parti hükümetlerince açıldığını söyledi. Durmaz, “2013 yılı Ekim ayında demokratikleşme paketi kapsamında kamuda başörtüsü serbest bırakılmıştır. Yapılan düzenlemeyle kadını toplumdan ve kamu kurumlarından tecrit eden yasakçı zihniyet tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür” dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Başkanı ve Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç  konuşmasında, “2002'de TBMM de kadın milletvekili temsil oranı  yüzde 4,4 iken bugün yüzde 17’ye yükselmiştir. Yeterli olmasa da önemli bir mesafe kaydedilmiştir. Kadınların Mecliste temsili, toplumdaki sorunlara ve ihtiyaçlara kadın bakış açısıyla yaklaşılmasını ve farklı çözümler üretilmesini de sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bursa’da ve Türkiye genelinde kadınların hayatın her alanındaki başarılı çalışmalarını gururla takip ettiklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI