MerkezToplanan atıklarla Osmanlı sultanlarının resimlerini yaptılar

Toplanan atıklarla Osmanlı sultanlarının resimlerini yaptılar

24.11.2023 - 11:21 | Son Güncellenme:

Toplanan atıklarla Osmanlı sultanlarının resimlerini yaptılar

Toplanan atıklarla Osmanlı sultanlarının resimlerini yaptılar

Kazım BULUT/ BURSA, (DHA)- BURSA'da, Osmangazi Belediyesi ekiplerinin topladığı geri dönüştürebilir atıklarla liseli öğrencileri, Osmanlı sultanlarının resimlerini yaptı.
'Ambalajlar' temasıyla düzenlenen 18-26 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında, Osmangazi Belediyesi ve Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklaşa bir çalışmayla ambalaj atıklarından sergi açtı. Öğrenciler, Osmangazi Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü merkezlerinde toplanan geri dönüştürülebilir atıklarla masa, sandalye, duvar süslemeleri, kitaplık ve Osmanlı sultanlarının resimlerini yaptı.
'ATIKTAN SANATA'
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'nde düzenlenen 'Atıktan Sanata' isimli serginin açılışına Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Hamdi Cingil, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dilek Yosun, Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zeki Yaslaş, öğrenci ve öğretmenlerle sanatseverler katıldı. Açılışın ardından sergiyi gezenler, liseli öğrencilerin geri dönüştürebilir atıklardan ürettiği eserleri beğeniyle inceledi.
'AMACIMIZ, ÇEVRENİN DAHA AZ KİRLİLİĞİ İÇİN BİLİNÇLENME SAĞLAMAKTI'
Geri dönüştürülebilir atıkları sanat eserine dönüştürdüklerini ifade eden Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Osmangazi Belediyesi ile ortak bir çalışma yürüterek, merkezlerde toplanan atıkları alarak bunlardan çeşitli eserler ortaya çıkarttık. Burada amacımız geri dönüşebilen atıkların tekrardan kullanılabilir hale gelmesi, çevrenin daha az kirlenmesi amaçlanarak, insanların bu konuda bilinçlenmesini sağlamaktı. Yaptığımız eserler açtığımız sergide ziyaret açıldı. Sergiyi ziyaret edenler yaptığımız eserlere hayran kaldı" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI