Mudanya Mudanya Belediyesi, Çağrışan Bağbozumu Şenliği’ni gerçekleştirdi

Mudanya Belediyesi, Çağrışan Bağbozumu Şenliği’ni gerçekleştirdi

11.09.2023 - 11:49 | Son Güncellenme:

Mudanya Belediyesi, Çağrışan Bağbozumu Şenliği’ni gerçekleştirdi

Mudanya Belediyesi, Çağrışan Bağbozumu Şenliği’ni gerçekleştirdi

Mine AK/BURSA,'DHA)-BURSA'nın Mudanya İlçe Belediyesi, “Çağrışan Karası” adıyla siyah üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Çağrışan'da,  geleneksel hale gelen Bağbozumu Şenliği'ni gerçekleştirdi.
Mudanya Belediyesi’nin “Çağrışan Karası” adıyla siyah üzüm üretiminde önemli bir yere sahip olan Çağrışan'da  düzenledği, 'Bağbozumu Şenliği' bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte Bursa’nın sevilen seslerinden Mehmet Çevik sahne aldı. Şenliğe CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da katıldı. Şenlik, Mudanya Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen bağbozumu geleneğiyle başladı. Etkinlikte katılımcılar, bağdan üzüm kestiler.
YARIŞMALARDA KIYASIYA REKABET VARDI
En Kaliteli Üzüm ve En Lezzetli Yaprak Sarma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. En Kaliteli Üzüm Yarışmasının birincisi Halil İbrahim Mutlu olurken, Adem Ede ikinci, Onur Yıldırım üçüncülüğü aldı. En Lezzetli Yaprak Sarma Yarışmasında Ceylin Gün birinci, Esin Evren ikinci, Hamdiye Güven üçüncü oldu. Şenlikte Mudanya Uluslarası Dans ve Müzik Festivali kapsamında Macaristan ve Bulgaristan ekipleri sahne aldı.
Törende  konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Anadolu insanının sabrının, emeğinin, azminin, yardımlaşmasının, alın terinin simgesi bağ bozumu zamanını yine hep birlikte kutluyor, doğanın bereketini selamlıyoruz. Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünleri tanıtmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.(DHA)

FOTOĞRAFLI