Mustafakemal Mustafakemalpaşa’da Gaziler Günü kutlandı

Mustafakemalpaşa’da Gaziler Günü kutlandı

19.09.2021 - 15:14 | Son Güncellenme:

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA,(Bursa),(DHA) - BURSA'da Mustafakemalpaşa’da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafakemalpaşa’da Gaziler Günü kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 1921 yılında 'Mareşallik' rütbesi ve 'Gazilik' unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü için Heykel Meydanı’nda yapılan törene; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici, Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar ve ilçe protokolü ile birlikte gaziler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gaziler Derneği Başkanı Erdinç Hazar, şehit ve gazilerin fedakârlıklarının ebediyen unutulmayacağını söyledi.

Hazar; “ Tarihi boyunca hür yaşamış Türk milleti, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Yüzlerce yıl üç kıtada zaferden zaferlere atlamıştır. Ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Kore ve Kıbrıs’ta vatan, millet ve bayrak aşkıyla tarihinde birçok savaştan yüzünün akıyla çıkmıştır. Tüm gazilerimiz, dün olduğu gibi bugünde bu topraklara kimsenin yan bakmasına müsaade etmeyecektir ” dedi.

Belediye bandosu tarafından kahramanlık marşlarının yer aldığı mini konserin ardından öğrencilerin şiir okunduğu tören son bulurken belediye tarafından gaziler ve aileleri onuruna Öğretmenevinde geleneksel vefa yemeği düzenledi.