Mustafakemal Mustafakemalpaşa’da zabıta ekipleri market zincirlerini denetledi

Mustafakemalpaşa’da zabıta ekipleri market zincirlerini denetledi

30.12.2021 - 14:48 | Son Güncellenme:

Mustafakemalpaşa’da zabıta ekipleri market zincirlerini denetledi

Mustafakemalpaşa’da zabıta ekipleri market zincirlerini denetledi

Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-MUSTAFAKEMALPAŞA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gıda ürünlerinin satıldığı dükkanlar ve market zincirlerinde, raf ve kasa fiyatına yönelik uyum denetimi gerçekleştirdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde görevli Gıda Mühendisleri, Zabıta ekipleri ile birlikte ilçe genelindeki market zincirlerinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde raflardan seçilen farklı kalemden ürünler kasadaki fiyat okuyucuları ile karşılaştırıldı. Ürünlerin fiyatlarının yanı sıra son kullanım tarihleri, ürün ambalajları ve genel hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı da kontrol edildi. İlçe genelindeki denetimlerde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmazken, eksikleri olan işletme sahiplerine uyarılarda bulunuldu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, vatandaşların daha rahat ve güvenilir piyasa şartlarında alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla denetimlerin sıklıkla sürdürüleceğini belirterek, fırsatçılara göz açtırılmayacağının altını çizdi. İnsan sağlığını ve İlçe halkının ekonomik refahını her şeyin önünde tuttuklarını belirten Kanar, “Mustafakemalpaşa esnaf ve ahilik kültürünün incisi, öteden beri ticaretin merkezidir. Hamd olsun, yapılan denetimler işletmelerimizin ne kadar dürüst, esnafımızın ne kadar ahlaklı olduğunu bir kez daha gösterdi. Eksiği olan birkaç işletmemize de gerekli uyarılarda bulunduk. Kur farkına bağlı olarak oluşan, yüksek oranlı fiyat artışlarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi adına denetimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI