Nilüfer Bursa'da, derelerin temizliği için başlatılan çalışmalar sürüyor

Bursa'da, derelerin temizliği için başlatılan çalışmalar sürüyor

07.07.2023 - 14:32 | Son Güncellenme:

Bursa'da, derelerin temizliği için başlatılan çalışmalar sürüyor

Bursada, derelerin temizliği için başlatılan çalışmalar sürüyor

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, çevre ve insan sağlığını tehdit eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve görüntü kirliliğine son vermek amacıyla başlattığı dere temizliği çalışmalarını sürdürüyor.

Çevre ve insan sağlığını tehdit eden olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve görüntü kirliliğine son vermek amacıyla dere temizliği çalışmalarını yürüten Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) ekipleri,  Hüdavendigar Kent Parkı'nda bulunan  Nilüfer Çayı'nın temizliğine de başladı.  Özellikle yaz aylarında yaşanan koku şikayetlerinin önünü almak için çalışmalarını yoğunlaştıran BUSKİ, hem vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hem de iş programı çerçevesinde dere temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Derelerin temizliği hakkında bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediye Alinur Aktaş, derelerin her türlü kirlilikten arındırıldığını, halk sağlığına yönelik tehditlerin ortadan kaldırmanın öncelikleri olduğunu belirtti. Başkan Aktaş, "Derelerimizin bulunduğu alanlara güzel bir görünüm kazandırmak bizim nihai hedefimiz. Yaptığımız çalışmalarla derelerimizin her zaman temiz kalmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz çalışmalar program çerçevesinde önümüzdeki günlerde de devam edecek" dedi. (DHA)

FOTOGRAFLI