Nilüfer CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Türkçeyi unuttunuz da Bulgarcaya, Yunancaya mı başladınız

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Türkçeyi unuttunuz da Bulgarcaya, Yunancaya mı başladınız

22.03.2024 - 12:23 | Son Güncellenme:

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Türkçeyi unuttunuz da Bulgarcaya, Yunancaya mı başladınız

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey: Türkçeyi unuttunuz da Bulgarcaya, Yunancaya mı başladınız

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-CUMHURİYET Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Balkan göçmeni vatandaşlara telefonla Bulgarca ve Yunanca olarak seçim propagandası yapılmasını eleştirdi. Bozbey, “Uğruna malımızı, canımızı, hatıralarımızı bıraktığımız Türkçemizi unuttunuz da aklınıza Bulgarca ve Yunanca olarak propaganda yapmak mı geldi” dedi.

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmaları kapsamında dün Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (BAL-GÖÇ) ziyaret etti. BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan ile bir araya gelen Bozbey’e, ziyarette, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da eşlik etti. Burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz günlerde Balkan göçmenlerine yönelik yapılan Bulgarca ve Yunanca seçim propagandası konusuna değinerek eleştirilerde bulunan Bozbey, “Daha geçen gün Balkan göçmeni kardeşlerimi telefonla arayıp, Bulgarca ve Yunanca propaganda yaptılar. Yahu biz Türkçe konuşamadığımız, çocuklarımıza Türkçe isim veremediğimiz, bunun için ölümü göze alıp canlarımızı verdiğimiz için göç etmedik mi? Uğruna malımızı, canımızı, hatıralarımızı bıraktığımız Türkçemizi unuttunuz da Bulgarca ve Yunanca propaganda yapmak mı geldi aklınıza. Hiç Belene’yi de mi duymadınız? Bunların sebebini biliyorum, hep kaybetme korkusundan” diye konuştu.

'BU ŞEHRİN HER YERİ NİLÜFER GİBİ OLACAK'

Mevcut yönetimin, seçimi kaybetme korkusundan dolayı, kendisine yönelik iftira ve karalama kampanyası yollarına başvurduklarını iddia eden Mustafa Bozbey,“Bu şehrin her yeri Nilüfer gibi olacak. İnsanlarımız iyi belediyecilikle tanışacak diye korkuyorlar. Onlar kaybedecek, Bursa kazanacak” dedi.

BAL-GÖÇ üyelerine Bursa’ya dair projelerini anlatırken, asıl amacının insanların kimseye muhtaç olmadan, rahatça bir yaşam sürmelerini sağlamak olduğunu belirten Bozbey, “Emeklilerimiz, zor durumdaki ailelerimiz, öğrencilerimiz için sosyal yardımlarımız olacak. Açıkçası ben bununla övünemiyorum. Benim amacım insanımızın yardıma muhtaç olmamasını, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmesini, zenginleşmesini sağlamak olacak. Asıl o zaman başarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

'BURSA TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ OLACAK'

Kentsel dönüşüm planından bahsederken de kaynak temini konusunda israfa dikkat çeken Bozbey, “Sadece bugünü değil gelecek on yılları düşünerek, rant için değil, halk için planlar yapacağız. Sadece binalar değil, yollar, okullar, sosyal alanlar da dönüşecek. Bursa, Türkiye’nin göz bebeği olacak. Soruyorlar, ‘Parayı nerden bulacak’ diye. Bursa en çok üreten 4’üncü şehir. Para var, merak etmeyin. İsrafları, yolsuzluğu engelleyince biz bize yeteriz” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI