Nilüfer CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Kayapa’ya çöplük yapılmayacağını söyledi

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Kayapa’ya çöplük yapılmayacağını söyledi

17.03.2024 - 21:10 | Son Güncellenme:

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Kayapa’ya çöplük yapılmayacağını söyledi

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bozbey, Kayapa’ya çöplük yapılmayacağını söyledi

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Kayapalılar da merak etmesin, Hamitlerliler de. Çöplüğü Kayapa’ya taşımayacağız. Su kirliliği, trafik problemi ve koku sorununu önleyecek yeni bir yerde tesis inşa edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçim ziyaretleri kapsamında, Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi’ndeydi. TOKİ Kayapa Konutları’nda ve Kayapa Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Bozbey, uzun süredir kent gündeminden düşmeyen, Hamitler Mahallesi’ndeki çöplüğün Kayapa Mahallesi’ne taşınması iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Mahallelinin endişelenmemesi gerektiğini söyleyen Bozbey, “Hiç merak etmeyin. Burada çöplük olmayacak. Bilimsel raporları inceledik ve Kayapa’nın uygun olmadığını biliyoruz. Hamitler’den çöplüğü kaldıracağız ama buraya da taşımayacağız” diye konuştu.

Tüm vatandaşları ve geleceği düşünerek hareket etmenin, belediyeciliğin özü olduğunu belirten Bozbey, “Benim bu şehrin hayrına yapılacak bir işe itiraz etmem mümkün mü? Hamitlerde bulunan çöplük, artık şehrin içinde kaldı. O alan vatandaşlarımızın refahı için değerlendirilecek. Ancak yeni tesisi şehrin su kaynaklarına yakın bir yere yapar, suyu zehirlerseniz olmaz. Rüzgar yönünü düşünmez, şehri kokuya boğarsanız olmaz. Kamyonların oluşturacağı trafik yükünü hesaba katmaz, trafiği çileye dönüştürürseniz olmaz. Benim işim belediyecilik. Hamitler’i elbette bu sorundan kurtaracağız ve yeni çöp alanı için en doğru yeri bulacağız. Ama bugün önümüze çözüm diye getirdiğiniz, yarın karşımıza büyük bir sorun olarak çıkacaktır” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI