Bursa Türk-Amerikan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Koçak:

Türk-Amerikan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Koçak:

25.07.2017 - 14:14 | Son Güncellenme:

"Türk ürünlerinin kalitesi, ABD halkı tarafından çok iyi biliniyor. Bu kaliteyi korumak ve sürdürebilmek çok önemli. Firmalarımız, kaliteyi yüksek, fiyatları normal seviyede tutarsa ABD pazarında başarılı olabilir"

Türk-Amerikan Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Koçak:

BURSA (AA) - Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Ali Koçak, Türk ürünlerinin kalitesinin çok iyi bilindiğini, kalitenin yüksek, fiyatların normal sevilerde tutulması halinde ABD pazarında başarılı olacağını belirtti.

Haberin Devamı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (BTSO) yapılan açıklamaya göre, KOSGEB destekleriyle "Texworld USA Fuarı"na katılmak için ABD'de bulunan oda üyeleri, yabancı iş dünyası temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

İş görüşmeleri sırasında Bursalı iş adamlarına eşlik eden Koçak, burada yaptığı konuşmada, ABD'nin 320 milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük pazarlarından biri olduğunu kaydetti.

ABD ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin her geçen yıl arttığına dikkati çeken Koçak, "ABD'de ciddi bir rekabet ortamı var. ABD pazarında kalıcı oyuncu olmak için en önemli iki faktör, kalite ve fiyat. Türk ürünlerinin kalitesi, ABD halkı tarafından çok iyi biliniyor. Bu kaliteyi korumak ve sürdürebilmek, çok önemli. ABD'de ciddi bir rekabet ortamı var. Firmalarımız, kaliteyi yüksek, fiyatları normal seviyede tutarsa ABD pazarında başarılı olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Koçak, BTSO'nun iş dünyasına yönelik vizyoner çalışmalara imza attığını vurgulayarak, "Bursalı firmalar, ABD pazarında mutlaka var olmalıdır. Bunun için karşılıklı ziyaretler büyük önem taşıyor. Bu pazar, zor ama istikrarlı ve uzun vadeli bir özelliğe sahip. ABD'deki fırsatlar, iyi değerlendirmeli." ifadesini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da Türk ürünlerinin kalitesinin dünya tarafından kabul edildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında, şimdiye kadar 4 bin 500'den fazla iş dünyası temsilcimizi yurt dışı fuar organizasyonlarıyla buluşturduk. Texworld Fuarı da sektörümüz için büyük anlam taşıyor. Türk ürünlerinin kalitesini burada bir kez daha gösterdik. KOSGEB ve BTSO destekleriyle üyelerimiz, ABD'de yabancı yatırımcılarla bir araya geldi. İş dünyası temsilcileri, sektördeki yeni gelişmeleri yakından inceleme fırsatı yakaladı. ABD programımız kapsamında, Bursalı firmalar New York Türkiye Ticaret Merkezi'ni de görme fırsatı yakaladı. İş dünyası temsilcilerimizin uluslararası arenada konumunu güçlendirecek organizasyonlarla buluşturmaya devam edeceğiz."