Yenişehir Yenişehirli çiftçinin yüzü yağmurla güldü

Yenişehirli çiftçinin yüzü yağmurla güldü

18.04.2020 - 12:34 | Son Güncellenme:

Yenişehirli çiftçinin yüzü yağmurla güldü

Yenişehirli çiftçinin yüzü yağmurla güldü

Gürhan ADANA/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Yenişehir ilçesinde, bahar aylarında yağışın fazla olması sebebiyle sulama maliyeti azalmasına sevinen çiftçiler, bu sezon yetiştirdikleri ürünlerde rekolte artışı bekliyor.

Buğday, arpa, pancar ve bezelye gibi ürünlerin ağırlıklı olarak yetiştirildiği Yenişehir’de, bahar yağmurları çiftçinin yüzünü güldürdü. Yağışların bahar ayında sürmesi sebebiyle sulama maliyetleri azalan çiftçiler, bu sezon yetiştirdikleri ürünlerde rekolte artışı bekliyor.

 “YAĞIŞLAR İSTEDİĞİMİZ SIKLIK VE MİKTARDA OLDU”

Yağışların son derece yararlı olduğunu belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, kentteki çiftçilerin yağmur sevinci yaşandığını anlattı. Aktaş, “Son yağışlar bugüne kadar tam da istediğimiz miktarda ve sıklıkta gerçekleşti. Yağışların haziran ayı sonuna değin sürmesini diliyoruz. Sulanabilen bölgelerde sulama maliyetleri azaldı. Sulanamayan bölgelerde ise yağmur bereket getirdi. Yağmur yağışının toprağa verdiği olumlu etkiyle, sulama sistemleri kullanarak yapılan sulama birbirini tutmaz. Çünkü yağmurlarla doyan topraktan alınacak verim daha yüksek olur” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI