Çanakkale İDA DAYANIŞMA DERNEĞİ FAALİYETİNE BAŞLADI

İDA DAYANIŞMA DERNEĞİ FAALİYETİNE BAŞLADI

02.03.2015 - 16:04 | Son Güncellenme:

.

İDA DAYANIŞMA DERNEĞİ FAALİYETİNE BAŞLADI

Çanakkale’de kurulumunu tamamlayan İda Dayanışma Derneği, çalışmalarına başladı. 60 kişilik kurucu üye ile faaliyete başlayan İda dayanışma derneği, düzenlenen bir toplantıyla kamu oyuna tanıtıldı.
İda Dayanışma Derneği Başkan Hicri Nalbant, 2.Başkan Arzu Sezek, Sayman Güngör Yılmaz, Yazman Özge Haskan, Neslihan Gül, Tamer İlhan ve 60 kişilik kurucu üyesiyle kurulum çalışmalarını tamamladı. Halk Bahçesinde düzenlenen toplantıda konuşan Hicri Nalbant, “İnsanlık olarak, bir kapitalist krizin ortasındayız. Yarının neler getireceği hiç kestirilemiyor. Kapitalizmin küçük bir azınlık için oluşturduğu hayal bile edilemeyecek zenginlikler, milyarlarca insanın içinde bulunduğu müthiş yoksullukla yan yana çok büyük karşıtlıklar ve dengesizlikler gösteriyor. Yoksulların ve zenginlerin mekânları tamamen ayrışmış durumda. Gelir dağılımındaki eşitsizliği kentlerimizde belirgin olarak görebilmekteyiz. Hoşgörü ve şefkat kültürümüzü her alanda giderek yitiriyoruz. Vicdanlarımız susuyor. Doğayı da insanı da meta olarak gören kapitalizm, insanı tüketen ve tüketmek için üreten bir nesneye indirgiyor” dedi.
İda Dayanışma Derneğinin faaliyet alanları ise şöyle sıralanıyor; “Sürdürülebilir yaşam siyasetine ilişkin olarak ekolojik, sosyolojik, ekonomik ve kültürel konularda bilim eksenli çalışmalar yapmak;
Sürdürülebilir yaşama dönük sağlıklı yerleşim alanları oluşturmak, Yerel tarihsel yaşam biçimlerini araştırarak bunların korunması için faaliyetler yapmak, İmece kültürünü tekrar tesis etmek ve sürdürmek, Üyeler için ekolojik (organik, biyolojik) tarım alanları tesis etmek ve işletmek, Yerel üretimi ve ekolojik tarımı, endüstriyel üretime ve gıdaya karşı destekleyen çalışmalar ve projeler gerçekleştirmek, Çanakkale küçük esnafının sonunu hazırlayan AVM garabeti, zihniyeti ve tüketim anlayışına karşı küçük esnaf ile toplumsal dayanışmayı öne çıkartan politikalar üretmek, Çanakkale’nin kıyı ekosistemlerini ranta açan şehir imar planlarına, doğal ekosistemleri ve habitatları yok eden kirletici sanayi yapılarına karşı geniş mücadele ve direniş birliktelikleri oluşturmak.”