Düzce SAĞLIK-SEN’DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DESTEK

SAĞLIK-SEN’DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DESTEK

22.07.2014 - 10:46 | Son Güncellenme:

.

SAĞLIK-SEN’DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN’A DESTEK

Sağlık-Sen Düzce Şubesi üyeleri düzenlenen iftarda bir araya geldiler. Üyeler adına açıklama yapan Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Doç. Dr. Melih Engin Erkan, 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sendika olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi. Erkan ayrıca, Filistin’de yaşanan olaylar nedeni ile İsrail’i kınadı.
Sağlık-Sen Düzce Şubesi üyeleri düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldiler. İftar sonrası üyeler adına bir açıklama yapan Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Doç. Dr. Melih Engin Erkan, İsrail’i kınayan bir konuşma yaparak “Bu tertiplemiş olduğumuz iftar programı vesilesiyle ülke ve sendikamızın gündeminde olan bir kısım konuları sizlerle paylaşmak ve sendikamızın bakış açısını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ortadoğu’da şu anda bir dram yaşanmaktadır. İsrail karadan, havadan, denizden Filistin halkını bombalıyor, öldürüyor. İnsanlık ise sadece seyrediyor. Memur-Sen olarak diyoruz ki İsrail, Filistin ve Gazze’ye yönelik bütün askeri eylemlerine son vermelidir. Mescid-i Aksa’daki ablukayı kaldırmalı, işgal ettiği tüm topraklardan çekilmeli, İsrail hapishanelerindeki tüm Filistinliler’i özgür bırakmalıdır. Filistin’e uygulanan abluka kaldırılmalı, Filistin devleti tüm dünya tarafından tanınmalıdır. İsrail, katliamlarını durdurmaması halinde dünya İsrail ile ilişkilerini kesmelidir. Gerekirse ekonomik ambargo uygulanmalı, İsrail’in tüm uluslararası kuruluşlardaki üyeliklerine son verilmelidir. Netice itibariyle Filistin halkına reva görülen bu eziyeti tüm kalbimizle kınıyoruz. Katledilen Filistin halkının acılarının son bulması için içten ve samimi dualarımızı artırmamız gerektiğini de hatırlatmak istiyorum” dedi.
Erkan, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini ifade ederek “Ülkemizin gelecek yarınları için bir merhale taşı olan ve şu anda önemli ulusal gündemlerimizden biriside Cumhurbaşkanlığı seçimleridir. Memur-Sen ve Milli İrade Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşları olarak Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ortak bir bildiri yayınladık ve Türkiye’nin dönüşüm ve reformist sürecine, özgürleşme ve demokratikleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, dünya mazlumlarının sesi ve nefesi Türkiye fotoğrafını ortaya çıkaran, zulme ve zalime karşı diplomasinin sahte nezaketine sığınmadan tepki verebilen, otuz yıl terör estiren örgüte “silahı bırak” diyebilen, Çözüm Sürecini sahiplenen Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi deklare ettik. Sağlık çalışanı arkadaşlarımızın özlük haklarını ilgilendiren birkaç konuya da değinmek istiyorum. Bilindiği üzere Mayıs ayında bir gurup hemşire arkadaşımız ile katıldığımız, Genel Merkez’imizin düzenlediği toplantıda da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık çalışanlarına yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş müjdesi verildi” ifadelerini kullandı.
Erkan son olarak, Sağlık çalışanlarına verilen sözlerin yerine gelmesi için çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak “Yıpranma payının önümüzdeki yasama dönemine yetiştirilmesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Kurumlara Kreş açılması konusunda Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise gereken talimatların verildiğini ifade etti. Lisans tamamlama hakkı konusunda ise Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, konunun komisyondan geçtiğini ve genel kurulda torba yasa ile birlikte oylanacağını belirtti” şeklinde konuştu.