Gaziantep ÇİÇEĞE DÖNÜŞEN KALEMLER

ÇİÇEĞE DÖNÜŞEN KALEMLER

05.06.2015 - 17:03 | Son Güncellenme:

.

ÇİÇEĞE DÖNÜŞEN KALEMLER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan kurşun kalemler görenleri şaşırtıyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı personelleri tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında hazırlanan kurşun kalemler kullanıldıktan sonra çiçeğe dönüşebiliyor. Kalemi kullandıktan sonra kısalınca bir toprağa veya toprak dolu bir saksıyla buluşturuluyor. Su ve güneş ışığını gördüğü bir ortamda çiçek büyütebiliyor. 14 ile 28 gün içerisinde yazı yazdığınız kaleminiz çiçek açabiliyor.
Çevre etkinliklerine katılan ilk ve orta öğretim okullarına ve Gaziantep halkına “yeşeren, çiçek açan kalem” dağıtılarak “Önce Kalemimiz Sonra Dünyamız Çiçek Açsın” sloganıyla çevre konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.
6 farklı çeşit tohumdan (Akşamsefası çiçeği, Kadife çiçeği, Fesleğen, Sarmaşık, Roka, Turp) olan kalemlerin kısalıp toprağa ekilmesi ile çiçek açması büyük ilgi topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle tüm belediye personeline ve vatandaşlara “yeşeren çiçek, açan kalem” dağıtımı yaptı.
5 Haziran ile artan farkındalığın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın çevreci çalışmaları ile devam edeceği bildirildi.