HakkariHakkari'de 66 projeye 16 Milyon 500 Bin TL destek

Hakkari'de 66 projeye 16 Milyon 500 Bin TL destek

20.11.2023 - 10:24 | Son Güncellenme:

Hakkari'de 66 projeye 16 Milyon 500 Bin TL destek

Hakkaride 66 projeye 16 Milyon 500 Bin TL destek

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)- HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteği sağlayan 'Uzman Eller' Projesi'nin bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 81 ilde yürütülen proje kapsamında , Hakkari'de 66 projenin her biri için yüzde 100'ü hibe olmak üzere toplam 16 milyon 500 bin TL destek sağlanacak. Kırsalda yaşayan ya da yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan kişilere bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği sağlayan Uzman Eller Projesinin tanıtım toplantısına katılan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, ülkedeki tarımsal üretimin artırılmasını dedeflendiğini söyledi. 

Vali Çelik, "Bugün güzel bir projenin tanıtım ve sonuçlarını hep beraber istişare etmek için bir araya geldik. Tanıtımı yapılan Uzman Eller Projesinin temel dinamiği; genç istihdamında bu konuda eğitim almış arkadaşlarımızın kendi aldıkları eğitime uygun olarak sahada üretim potansiyelini geliştirmeleri, onların kendi geleceklerine umut ışığı olacak üretimin içinde olmaları ve hem kendilerinin hem ülkemizin tarımsal potansiyelini artırmalarıdır" dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Asım Şen ise projenin detayları hakkında bilgi verdi. Vali Çelik, toplantı sonunda Uzman Eller Projeleri başvuru sahiplerini temsilen Çiğdem Gemicioğlu, Havva Çelik ve Evliya Aykut isimli çiftçilerine sembolik hibe hediye çeki verdi. Yüksekova Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde düzenlenen tanıtım toplantısına ayrıca Hakkari Vali yardımcısı Furkan Berber, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Esendere belediye başkanı Dırbaz Büyüksu, Hakkari Tarım Müdürü Mehmet Asım Şen, Yüksekova Tarım Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Yüksekova STK temsilcileri, protokol üyeleri ve çiftçiler katıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI