Hakkari YÜKSEKOVALILAR ÖCALAN’IN NEVRUZ MESAJINA KİLİTLENDİ

YÜKSEKOVALILAR ÖCALAN’IN NEVRUZ MESAJINA KİLİTLENDİ

21.03.2014 - 16:28 | Son Güncellenme:

.

YÜKSEKOVALILAR ÖCALAN’IN NEVRUZ MESAJINA KİLİTLENDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sakinleri, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunan Abdullah Öcalan’ın mesajını dikkatle dinledi. Mesaj olumlu karşılandı.
Birçok televizyon kanalından canlı olarak yayınlanan Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları, Hakkari ve ilçelerinde de vatandaşlar tarafından dikkatle izlendi. Yüksekova ilçesinde televizyon ve bilgisayarlarından kutlama sırasında okunan mesajını dinleyen vatandaşlar, Öcalan’ın çözüm sürecinin devamından yana mesaj vermesinden dolayı memnun olduklarını belirtti.
Yüksekova’da yaşayan emekli imam İsmail Dikçe, bugünleri gördüğü için Allah’a minnettar olduğunu belirterek, “İnşallah en kötü günümüz böyle olur. Kürtlerin ızdıraptan kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. Öcalan, mesajında, hükümetin bu barış sürecini çok ağırdan aldığını ama yine de ümitsiz olmadığını belirtti” dedi.
Esnaf Mahmut Sevinç ise, her şeyden önce tüm yasaların Türk ve Kürt halkları için değişmesi gerektiğini belirterek, “Sadece Kürtlere değil, bütün halklara özgürlüklerinin verilmesi gerekiyor” dedi.
Kerem Karagöz ise, hükümetin geçen bir yıla rağmen adım atmadığını savunarak, “Öcalan’ın AKP’nin adım atmamasına rağmen süreci devam ettirmek istemesi çok anlamlıdır. Artık analar ağlamıyor. Bu çok önemli bir şeydir. Bizim için en önemli şey annelerin gözyaşlarının durmuş olmasıdır. Hükümetin süreç için elini taşın altına koyması lazım. Tüm halklar bu sürece sahip çıkmalıdır. Bir bebek gibi büyütülmesi gereken bir süreçtir. Dağlarda bulunan gençlerin inmesi, cezaevlerinin boşalmış olmasını görmek en büyük arzu ve ümidimizdir. Yüksekovalı gençler olarak tek bir insanın yaşamını yitirmediği bir dünya istiyoruz. Barış olsun, kardeşlik olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.