İstanbul BALOTELLİ’DEN MARKA GOLÜ

BALOTELLİ’DEN MARKA GOLÜ

30.04.2014 - 16:43 | Son Güncellenme:

.

BALOTELLİ’DEN MARKA GOLÜ

Bir Türk firması tarafından tekstil ürünlerinde kullanılmak üzere Türkiye’de “Mario Balotelli” ismi ile marka başvurusunda bulunuldu. Başvuru, Grup Ofis Marka Patent’in Mario Balotelli adına yapmış olduğu itiraz üzerine reddedildi.
23 yaşındaki İtalyan futbolcu Mario Balotelli’nin ünü, Türkiye’de de hem yazılı hem görsel basında çıkan haberlerle perçinlenirken, bir Türk firmasının tekstil ürünlerinde kullanılmak üzere “Balotelli” markası için Türkiye’de marka başvurusunda bulundu.
Balotelli tarafından markaya, “Tescil için başvurusu yapılmış markanın, başkasına ait kişi ismini kapsaması halinde, hak sahibinin itirazı üzerine tescil başvurusu reddedilir” hükmünden yararlanarak itiraz edildi.
Söz konusu itirazı değerlendiren uzmanlar, bahsi geçen madde kapsamında Balotelli’nin hak sahipliği iddiasını yerinde bularak, Türk firmasının hiçbir hukuki menfaat olmadan, haksız yere dosyalamış olduğu başvurunun tesciline izin vermedi.
Grup Ofis Marka Patent’ten Marka Vekili Kenan Aygün, konu ile ilgili açıklamasında şunları dile getirdi: “Her ay, Türk Patent Enstitüsü tarafından marka tesciline uygun görülen ortalama 10.000 marka, Resmi Marka Bülteninde ilan edilmektedir. İlana çıkan bu markaları takip edip, benzer olanları tespit etmek ve süresi içerisinde itirazı dosyalamak zor bir süreçtir. Bu sebeple, markasını tescil ettiren veya tescil ettirmek için başvuru yapan her gerçek ve tüzel kişi, daha iyi koruma için, izleme konusunda uzman vekillere yetki vermeli.”