Merkez Eyüpsultan’da sanat atölyeleri mahallelere taşındı

Eyüpsultan’da sanat atölyeleri mahallelere taşındı

28.09.2021 - 12:36 | Son Güncellenme:

Eyüpsultan’da sanat atölyeleri mahallelere taşındı

Eyüpsultan’da sanat atölyeleri mahallelere taşındı

İSTANBUL (DHA)  - Eyüpsultan Belediyesi’nin ‘Sanat Atölyeleri Mahallelerimizde’ isimli etkinliği kapsamında 'Geleneksel Sanatlar ve Musiki Akademisi' eğitimleri her gün farklı bir mahallede vatandaşlarla buluşuyor.

Etkinlikte Eyüpsultan’da yaşayan vatandaşlar kendi mahallelerinde sanatsal çalışmalar yapma imkanı buluyor. Mahalle sakinleri ney, tambur, bendir ve rebap dinletisi eşliğinde, ebru, çini, seramik ve çömlek gibi atölye çalışmaları yapıyor. Akşemsettin Parkı’nda kurulan sanat atölyelerine mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kaydedildi.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN SANATSEVERLERLE BİR ARAYA GELDİ

Çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de sanatseverlerle bir araya geldi. Başkan Deniz Köken parkta vatandaşlarla ve çocuklarla sohbet edip, çalışmaları izledi.

Etkinliğin 29 Eylül'de Kemerburgaz meydanında, 30 Eylül'de Özgecan Aslan Parkı'nda, 1 Ekim'de  Pirinççi Cami önündeki park alanında, 2 Ekim'de Sertarikzade Kültür Merkezi'nde ve 3 Ekim'de ise Zalpaşa Kültür Merkezi'nde devam edeceği bildirildi.

 

Yazarlar