Andırın Andırın ve Kadirliler ANKA'da buluştu

Andırın ve Kadirliler ANKA'da buluştu

12.01.2021 - 15:54 | Son Güncellenme:

Andırın ve Kadirliler ANKA'da buluştu

Andırın ve Kadirliler ANKAda buluştu

İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- ADANA'da yaşayan Kahramanmaraş Andırınlılar ile Osmaniye Kadirliler Andırınlılar-Kadirliler (ANKA) Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çatısında bir araya geldi.

Zekeriya Doğuş Kabaağıl'ın başkanlığını yaptığı ANKA, Adana'nın merkez Sarıçam ilçesinin Ihlamur Caddesi'ndeki bir binada kiraladıkları dairede dernek faaliyetlerine başladı.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi ile Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin iki kardeş ilçe olduğunu belirten Zekeriya Doğuş Kabaağıl, Andırın ve Kadirlileri bir araya getirme adına ANKA'yı kurduklarını söyledi. Kabaağıl, "Adana'da  tek çatı altında toplamak, sosyal ekonomik kültürel olarak kaynaştırmak, doğduğumuz yerden buralara taşıdığımız öz  kültürümüzü ve örf adet geleneklerimizi yaşatmak ve bu kazanımları gelecek nesillere bozulmadan aktarmaktır. İlerleyen zamanlarda derneğimizin tüzüğünde belirttiğimiz sportif faaliyetleri de aktif hale getirerek bir çok sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştireceğiz. 'Önce insan' diyerek 11 kişilik yönetimimizle yola çıktık. Pandemi dolayısıyla hedef faaliyetlerimizin bir çoğunu askıya aldık. Bu kötü günlerin tez geçmesini diliyoruz. Sadece Andırınlı Kadirlili değil, kendini bize yakın hisseden herkese kapımız sonuna kadar açıktır, tüm hemşerilerimizi derneğimize bekliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI