10.04.2018 - 13:03 | Son Güncellenme:
KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, köy muhtarlarına nikah kıyma konusunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği'nde gerçekleştirilen toplantıda İlçe Nüfus Müdür Vekili Güngör Çalışkan muhtarlara nikah kıyma işlemlerini anlattı.
Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü olarak nikah kıyacak muhtarlara yardımcı olacaklarını söyledi.
Nikah kıymak için bazı şartların gerektiğini de belirten Çalışkan, muhtarlar için teferruatlı bir süreç olacağını dile getirdi.
Muhtarların sistemsel olarak bazı eğitimlere tabi tutulacağını ifade eden Çalışkan, Mal Müdürlüğü’nden evlendirme cüzdanı tedarik edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.