KonyaBEYŞEHİR’E AŞÇILIK VE YEREL YÖNETİMLER BÖLÜMÜ

BEYŞEHİR’E AŞÇILIK VE YEREL YÖNETİMLER BÖLÜMÜ

23.03.2015 - 10:57 | Son Güncellenme:

.

BEYŞEHİR’E AŞÇILIK VE YEREL YÖNETİMLER BÖLÜMÜ

Konya’nın Beyşehir ilçesinde Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’na aşçılık ve yerel yönetimler bölümü açılmasına karar verildi.
SÜ Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, yaptığı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) yüksekokula iki yeni bölüm daha açılmasına karar verdiğini bildirdi. Öztürk, alınan kararla birlikte yüksekokulda yeni dönemde aşçılık ve yerel yönetimler bölümlerinin de eklenmesiyle birlikte eğitim verilen program sayısının 10’a yükseleceğini belirtti.
Okula bu iki bölümlerin kazandırılması için hazırladıkları dosyayı daha önce Selçuk Üniversitesi Senatosu’na sunduklarını ifade eden Öztürk, senatodan da geçen kararın YÖK tarafından da olumlu bulunduğunu belirterek, “Her iki dersin de uygunluğu ve yüksekokula açılması kararı birkaç gün önce okulumuza geldi. Yeni bölümlerle birlikte yüksekokulumuzdaki öğrenci sayısının 2 bin 500’e yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.
Öztürk, Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nun sadece Selçuk’un değil Türkiye’nin en büyük meslek yüksekokullarından birisi olduğunu da vurgulayarak, “Açılan yeni bölümlerle şimdi bunu daha da pekiştiriyoruz. Yüksekokulumuzda işletme yönetimi, muhasebe, dış ticaret, bankacılık ve sigortacılık, lojistik, maliye, turizm ve otel işletmeciliği, turizm rehberliğinin ardından bundan böyle yerel yönetimler ve aşçılık eğitimleri de verilmeye başlanacak. Okulumuz artık yerel yönetimlere de ara kalifiye ve nitelikli eleman yetiştirecek. Aşçılık bölümü ile de turizm ve gıda sektörüne kalifiye eleman yetiştirilecek. Her iki yeni bölüme de öğrenci alımı önümüzdeki eğitim öğretim döneminde başlayacak” ifadesini kullandı.
Öztürk, yüksekokula iki yeni bölüm daha kazandırılmasında emeği geçen AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ile Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel’e de teşekkür ederek, ilçeye ve bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

KEŞFETYENİ
Fotoğraflar olay olmuştu! Tren yolculuğunun maliyeti dudak uçuklattı
Fotoğraflar olay olmuştu! Tren yolculuğunun maliyeti dudak uçuklattı

Cadde | 30.05.2025 - 07:57

Hande Erçel ve Hakan Sabancı aşkı doludizgin devam ediyor. Sık sık tatile giden ikili Roma-Paris hattında yolculuk yapmıştı. Yolculuğun maliyeti ortaya çıktı.

Yazarlar