Merkez Şiir kitabının gelirleri öğrencilere tablet oldu

Şiir kitabının gelirleri öğrencilere tablet oldu

28.01.2021 - 12:42 | Son Güncellenme:

Şiir kitabının gelirleri öğrencilere tablet oldu

Şiir kitabının gelirleri öğrencilere tablet oldu

Msutafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu, yayınladığı şiir kitabının tüm gelir ve telif hakları ile 800 çocuğun tablet ihtiyacını karşıladı.
İşinsanı Sait Dervişoğlu, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi ile dezavantajlı bölgelerde eğitim hayatını sürdüren çocukların tablet ihtiyaçlarını karşılıyor. 'Ruhuma Mektuplar' isimli bir şiir kitabı çıkaran Dervişoğlu kitabından elde ettiği geliri çocukların eğitimi için harcıyor. Dervişoğlu, şu ana kadar dezavantajlı bölgelerde eğitim hayatını sürdürmeye çalışan çocuklara EBA projesi kapsamında yaklaşık 800 tablet hediye etti. Projenin 5 bin tabletle tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Dervişoğlu Akdeniz Bölgesindeki İleri ve Ertuğrul Gazi Ortaokullarını ziyaret ederek öğrencilerle buluşarak 20 tablet hediye etti. Hayırsever iş insanı Sait Dervişoğlu projenin yayınladığı ‘Ruhuma Mektuplar’  isimli kitabı ile birlikte başladığını söyledi.
Dervişoğlu “ Bu projenin çıkış noktasında aslında okutulmayan yada okuyamayan kız çocuklarımız vardı. Proje Pandemi dönemi ile birlikte başlayan uzaktan eğitim şartları nedeniyle farklı bir boyut kazandı. Yerelden başlayan bu proje İzmir’den Ağrı’ya kadar uzanarak ulusal bir projeye dönüşmek üzere. Yani Mersin’den yaktığımız ışık belki de çok yakında Türkiye’yi aydınlatacak.  Bu platformda sadece ben yokum. Bizler gibi ülkemizin aydınlanmasını isteyen ve bu projeye destek veren gönül insanları var. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum “ dedi.

FOTOĞRAFLI