Datça Datça'daki sokak hayvanlarının koruyucu meleği

Datça'daki sokak hayvanlarının koruyucu meleği

08.07.2021 - 14:38 | Son Güncellenme:

Datça'daki sokak hayvanlarının koruyucu meleği

Datçadaki sokak hayvanlarının koruyucu meleği

MUĞLA'nın Datça ilçesinde,  Almanya'nın Hessen eyaletinin başkenti Wiesbaden'deki bir grup Alman hayvan severin desteğinde, Datça Hayvan Sevenler Derneği tarafından 2001 yılında kurulan Datça Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, 20'inci kuruluş yıldönümünde sürpriz bir konuğu ağırladı.  Datça'daki sokak hayvanlarının koruyucu meleği olarak tanınan ve 2001 yılında rehabilitasyon merkezinin kurucuları arasında yer alan Carla Winkler-Mayer (76) yıllar sonra kuruluş yıldönümünde dernek üyeleriyle bir araya geldi.

DOSTLARIYLA HASRET GİDERDİ

Almanya'nın Wiesbaden şehrinde, 'Datça'daki Sokak Hayvanları için Destek Derneği' adı altında 20 yıldır faaliyetlerini sürdüren bir derneğin de kurucuları arasında yer alan mozaik ve heykeltıraş sanatçısı Carla Winkler-Mayer, Datça'daki hayvan dostlarıyla hasret giderdi, bakım ve rehabilitasyon merkezini gezdi. Datça Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucularından olan ve halen Datça Hayvan Sevenler Derneği Başkanlık görevini yürüten Avusturyalı Heinz Ehrmann ve dernek üyeleriyle anılarını tazeleyerek, hasret gideren Mayer, merkezin geldiği noktadan memnun olduğunu söyledi.

ALMANYA'DA, DATÇA DOGS DERNEĞİNİ KURDU

Datça'ya ilk kez 1975 yılında tatil amacıyla geldiğini ifade eden Mayer, 2013 yılına kadar 6 ay Datça'da, 6 ay Almanya'da yaşadığını belirterek, "Datça'da yaşadığım yıllarda, 1994 yılında kurulmuş olan Hayvan Sevenler Derneği ile tanıştım. Datça'nın sokak hayvanları için büyük ihtiyaç olan bakım ve rehabilitasyon merkezi için birlikte hareket ettik. Maddi imkanlar yetersiz olunca Wiesbaden'de, 'Datça Dogs' adıyla, 'Datça'daki Sokak Hayvanları için Destek Derneği'ni kurduk. Bu derneğin de destekleri ile Hızırşah Mahallesi'nde satın altığımız 3 bin 800 metrekarelik alanda, Datça Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni kurduk. 2000-2002 yılları arasında ayrıca Ege ve Akdeniz arsındaki Datça Yarımadası'nda yürüyüş rehberi kitapçığını yazdım. Datça benim her zaman ikici evim oldu. 2013 yılından sonra da zaman zaman yine Datça'ya gelip gidiyorum" diye konuştu.

HAYVAN SEVERLERDEN DESTEK İSTEDİ

Datça Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Heinz Ehrmann, derneği ait merkezde bugüne kadar yaralı, hasta ve bakıma muhtaç binlerce sokak hayvanına sahip çıkıldığını söyledi. Ehrmann, "Merkezimizde halen 70 sokak hayvanının bakım ve tedavileri yapılıyor. Tedavileri tamamlanan sokak hayvanları alındıkları yere geri bırakılıyor. Datça Belediyesi'nin iş birliğinde kısırlaştırma çalışmaları yapıyoruz. Kontrolsüz üremenin mutlaka önlenmesi gerekiyor. Datça'da nüfus artışına bağlı olarak, kedi ve köpek popülasyonu da her geçen gün artıyor. Kısırlaştırma, bakım, mama ve ilaç masraflarına artık yetişemez hale geldik. Datçalı hayvan severlerin desteklerini bekliyoruz" dedi.

Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI