MerkezOsmaniye’de yerinde dönüşüm projesi kapsamında ilk inşaata başlandı

Osmaniye’de yerinde dönüşüm projesi kapsamında ilk inşaata başlandı

02.02.2024 - 14:44 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de yerinde dönüşüm projesi kapsamında ilk inşaata başlandı

Osmaniye’de yerinde dönüşüm projesi kapsamında ilk inşaata başlandı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, yerinde dönüşüm projesi kapsamında ilk inşaatın yapımına başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Erdinç Yılmaz, “Yerinde dönüşümden yararlanabilecek hemşerilerimizin bu hususta hızlı hareket etmeleri, bir an evvel başlamaları hem şehrimizde depremin izlerinin silinmesi açısından, hem de bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşmaları açısından çok önemli" dedi.
Vali Yılmaz, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında merkez Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde başlanılan ilk yapının inşaatında incelemelerde bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, Osmaniye’de, ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında, E-Devlet sistemi üzerinden yapılan ön başvuru sayısının konut için 5 bin 800, işyeri için ise 1000 olmak üzere toplam 6 bin 800 olduğunu söyledi. Müdür Gençtürk, “İlimizde yapı ruhsatı ve inşaat izni alınan yapı sayısı 41 olup başvurular devam etmektedir. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde bulunan ve şu an ziyaret edilen inşaat tek katlı ve 180 metrekare alana sahip olup, kentimiz merkezinde Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında inşasına başlanılan ilk yapıdır” dedi.
Vali Yılmaz ise incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Yerinde dönüşüm çalışmalarının birisini burada başlatmış bir hemşerimiz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Yerinde dönüşümden yararlanabilecek hemşerilerimizin bu hususta hızlı hareket etmeleri, bir an evvel başlamaları hem şehrimizde depremin izlerinin silinmesi açısından, hem de bir an evvel kalıcı konutlarına kavuşmaları açısından çok önemli. Devletimizin verdiği bu destekten yararlanmalarının kendileri açısından çok önemli olacağını düşünüyorum. Bu başlayan inşaatımızdan dolayı kendilerini kutluyorum. Özellikle bu bölge yıkımın çok olduğu bir bölge, bu bölgedeki hemşerilerimizin de yerinde dönüşümü başlatmaları çok iyi olacak. Kıymetli hemşerime yapacağı bu binanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI