Viranşehir Kaçağı önleyen elektrik panolarına saldırı

Kaçağı önleyen elektrik panolarına saldırı

31.10.2019 - 14:56 | Son Güncellenme:

Kaçağı önleyen elektrik panolarına saldırı

Kaçağı önleyen elektrik panolarına saldırı

Rihan ALP/ VİRANŞEHİR (Şanlıurfa), (DHA)- DİCLE Elektrik tarafından Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kaçak tüketimi önlemesi için kurulan 2 Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panosu (ASOP) kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilirken, yenileriyle değiştirilen panolar bir gün sonra yeniden tahrip edildi. 
Dicle Elektrik Dağıtım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yönetmeliklerine uygun biçimde yatırımlarını sürdürürken, bir yandan da enerji kalitesini artırmak için kaçak kullanımla mücadele ediyor. Bu çerçevede geliştirilen Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panoları bölge genelinde birçok yerleşim alanında kuruluyor. Bu bağlamda Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde de ASOP'lar kuruldu. İletim hatlarının yeraltına alınmasıyla birlikte kurulan panolar sayesinde kaçak elektrik kullanım oranı azalırken enerji kalitesinde de artış görülüyor. Dicle Elektrik ekiplerinin çalışmalarının sona ermesiyle beraber artık kaçak elektrik kullanamayacaklarını fark eden bazı kesimler harekete geçti. Viranşehir ilçesi Şarkpınar Mahallesi'nde kurulan panolardan 2'si kimliği belirsiz kişilerce kırılarak kullanılamaz hale getirildi. Yaşanan olay sonrası tutanak tutulurken olayla ilgili şikayetler de yapıldı. Onlarca abonenin enerjisiz kalmasına neden olan saldırı sonrasında kullanılamaz hale getirilen panolar yenileriyle değiştirildi. Yenileriyle değiştirilen panolara, bir gün sonra aynı mahalle ve aynı sokakta kimliği belirsiz kişiler tarafından yeniden saldırı yapıldı. Yapılan saldırı sonrası panolar tamamen tahrip edilirken, saldırı nedeniyle onlarca abone elektriksiz kaldı. Yaşanan saldırı üzerine polis soruşturma başlatırken, Dicle Elektrik ekipleri saldırı sonunda tahrip edilen panoların yerlerine yenilerinin montajı için çalışmalarına yeniden başladı. 
 Öte yandan Dicle Elektrik tarafından kayıt dışı tüketimi önlemek amacıyla geliştirilen panolara daha önce de ilçe genelinde kaçak kullanmakta ısrar eden kesimlerce birçok kez saldırı düzenlenmişti.
FOTOĞRAFLI