Tokat ÇOCUKLARIN YAVRU KÖPEK SEVGİSİ

ÇOCUKLARIN YAVRU KÖPEK SEVGİSİ

02.10.2015 - 13:35 | Son Güncellenme:

.

ÇOCUKLARIN YAVRU KÖPEK SEVGİSİ

Tokat Belediyesi tarafından hayvanları koruma gününde çocuklar yavru köpeklerle yakından ilgilenme fırsatı yakaladı.
Tokat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hayvan barınağında 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısı ile bir etkinlik düzenlendi. Programa öğrencilerle birlikte Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katıldı. 18 Mart İlköğretim Okulu öğrencileri barınaktaki köpekleri severek yiyecek verdi. Başkan Eroğlu da, kafese girerek çocuklarla birlikte yavru köpekleri sevdi. Eğitimin küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken Eroğlu, “Öğrencilerimizin heyecanla girdikleri hayvan barınağında bir bilgi, fikir aşılarsak ne mutlu bize. Hayvanları koruma gününde çocukların hayvanları yakından görerek bu günle ilgili bilgilendirmeyi arzu ettik” dedi.
Başkan Eroğlu, 1999 yılında yapılan hayvan bakımevinde 26 dişi, 25 erkek, 45 enik olmak üzere toplam 96 hayvan bulunduğunu ifade ederek, “Belediye ekipleri iki vardiya olmak üzere sabah saat 06:00’dan gece saat 24.00’e kadar başıboş hayvanları toplayarak bakım evine getirmekte, getirilen hayvanların gıdası temin edilmektedir. Yaralı ve hasta hayvanlara veteriner hekim tarafından müdahale edilmekte tedavileri yapılmaktadır. Barınağımıza getirilen hayvanlara gençlik aşısı, kuduz aşısı yapılmaktadır. İç ve dış parazitlere karşı ilaç verilmektedir” diye konuştu.
Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından 2015 yılı içerisinde 184 hayvanın kısırlaştırıldığı, aşıları yapılıp küpeleri takılıp kayıt altına alındıktan sonra doğal ortamına bırakıldığı belirtildi.