Gündem Ankara sele teslim oldu! Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

Ankara sele teslim oldu! Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

24.05.2024 - 14:32 | Son Güncellenme:

Ankara'da etkili olan gök gürültülü kuvvetli sağanak nedeniyle yollar suyla doldu. Arızalanan araçlar yolda kaldı. Şehit Harun Parlak Caddesi'nde 4-5 yaşlarındaki 2 kardeş, suya kapıldı. Sel suyunun yokuştan aşağı sürüklediği çocuklar, yan yoldan çıkan bir cipin altından geçip, caddenin kenarında park halindeki ticari aracın altına girdi.

Başkent'te öğle saatlerinde gök gürültülü kuvvetli sağanak başladı. Kent merkezinde etkili olan yağış, kısa sürede yaşamı olumsuz etkiledi. Yenimahalle ilçesi Şentepe Mahallesi'nde sürücüler zor anlar yaşarken; bazı otomobiller göle dönen yollarda arızalandı.

Haberin Devamı

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

SELE KAPILAN 2 ÇOCUK ARACIN ALTINA SÜRÜKLENDİ

Sağanak nedeniyle Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Karşıyaka Mahallesi, Şehit Harun Parlak Caddesi'nde yabancı uyruklu 4-5 yaşlarındaki 2 kardeş, suya kapıldı. Sel suyunun yokuştan aşağı sürüklediği çocuklar, yan yoldan çıkan bir cipin altından geçip, caddenin kenarında park halindeki ticari aracın altına girdi.

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

Çocukları fark eden çevredekiler, yardıma koştu. Çocuklardan birisi hemen kurtarılırken, aracın altında sıkışan diğer çocuk yaklaşık 5 dakika süren uğraş sonucu çıkarıldı. Baygın halde aracın altında çıkarılan çocuğa ilk müdahaleyi de yine vatandaşlar yaptı. İki kardeş, daha sonra çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

Öte yandan çocukların suda sürüklenmesi ve kurtarma çalışması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

BAYGIN HALDEYDİ KALP MASAJI YAPTI

Görgü tanıklarından Hakan Özdemir, yoğun yağmurun ardından sel suyunun geldiğini söyleyerek, "Kamerayla izlerken çocukların geldiğini gördük. Hemen yardıma koştuk. Birini erken aldık, diğerini sonra çıkarttık. Baygın haldeydi. Kalp masajı yaptık, kendine geldi, ambulansla hastaneye gönderdik" dedi.

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

İlk müdahalede bulunduğu çocuklardan birine de kalp masajı yapan Özlem Şimşek, “5 dakika yağmur yağdı. Selle birlikte 2 tane çocuğun suya kapılıp geldiğini gördük. Caddeden çıkan bir aracın altından geçti çocuklar, biri kız, biri erkek. Hemen koştum ben de. Biri müdahale eder diye bekledik ama kimse etmiyordu. Oğlan çocuğunu aldım hemen çıkardım, kıza baktığımda ise arabanın altına sıkışmıştı. Onu çıkarmakta zorluk çektik. Bir 6-7 dakika sürdü çocuğu çıkarmak. Bir ara bulamadık, çocuk sel sularına kapıldı gitti diye. Sonradan çocuğun tekere tutunduğunu arkadaşımız gördü. O hemen çocuğu alıp çıkartarak müdahale etmeye çalıştım ama kendinde değildi. Çocuğun kalp atışı durmuştu. Önce bir kusturmaya çalıştım, olmadı, kalbin durduğunu görünce kalp masajı yaptım. Kendine geldi, sonrasında ambulans geldi. İki kardeşi giydirdik sardık, daha sonra ambulansa teslim ettik” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

2 ÇOCUĞUN DA SAĞLIK DURUMU İYİ

Sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesi Karşıyaka Mahallesi Şehit Harun Parlak Caddesi'nde sele kapılıp park halindeki hafif ticari aracın altına giren Irak uyruklu Seyf Al Salo ve Nagam Al Salo isimli 2 kardeş, kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, mahalleli her yağmur sonrası sel ve su baskınlarına maruz kaldıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Olumsuz hava koşullarının akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

KİLİS'TE SAĞANAK

Kilis’te sabah saatlerinde güneşli olan hava, öğlen saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Aniden bastıran kuvvetli sağanak yağış nedeniyle kent gelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

Yağmur yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmamak için saçak altlarında bekledi. Yol kenarlarında yer yer su birikintileri oluştu. Yarım saatlik sürede birçok ara sokak göle döndü. Cadde ve sokaklardaki su birikintileri dolayısıyla araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

HATAY'DA SAĞANAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Hatay'da gün boyu yağışlı hava etkili oldu. İskenderun ilçesinde sağanak yağış, fırtına ve ardından dolu yağışı etkili oldu. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı, ardından etkili olan dolu sebebiyle ilçe merkezi tamamen beyaza büründü. Yaklaşık yarım saat devam eden yağış da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çakan şimşekler ise adeta geceyi gündüze çevirdi. Yağışların durmasıyla birlikte zor anlar yaşayan vatandaşlar evlerine döndü.

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

ÜZERİNE TABELA UÇAN KADIN YARALANDI

Antalya'da, öğle saatlerinden sonra, Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre saatteki hızı 16 kilometre hızı bulan rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkilerken, Muratpaşa ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'nde bir iş yerinin tabelası uçtu. Tabela yoldan geçen ve ismi öğrenilemeyen kadının üzerine düştü. Üzerine tabela düşen kadın, bölgedeki özel bir hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Serik ilçesine bağlı Orta Mahalle'de ise şiddetli fırtınadan kaynaklı ana yola ağaç devrildi. Yol üzerinde bulunan bir araç devrilen ağacın altında kaldı. Ağaç itfaiye ekipleri tarafından kaldırılırken, araçta hasar meydana geldi.

1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

 METEOROLOJİ YENİ RAPORUNU YAYIMLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Bilecik, Sakarya, Sinop, Konya ve Ankara çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Bayburt, Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su basını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Sakarya, Bilecik ve Bursa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 14°C, 27°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 15°C, 24°C
Parçalı bulutlu

KIRKLARELİ 14°C, 25°C
Parçalı bulutlu

KOCAELİ 14°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu

Ankara sele teslim oldu Sulara kapılan 2 çocuk böyle görüntülendi

EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 8°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 14°C, 28°C
Parçalı bulutlu

İZMİR 16°C, 29°C
Parçalı bulutlu

MUĞLA 12°C, 28°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Osmaniye çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA 18°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, iç kesimlerinde öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 21°C, 32°C
Parçalı bulutlu

BURDUR 9°C, 25°C
Parçalı bulutlu

HATAY 17°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile Ankara ve Konya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 9°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 10°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 12°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlertinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİVAS 10°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri, Sinop çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 9°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE 12°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİNOP 16°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK 13°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bayburt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ARTVİN 13°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 14°C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT 14°C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON 16°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuzeydoğu kesimleri ile Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 7°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS 8°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA 11°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 8°C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 13°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GAZİANTEP 14°C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİİRT 16°C, 27°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 18°C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu,  yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı